Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
general u splitu

Gotovina se obuzet emocijama susreo s prijateljima gardistima

ante gotovina (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/8
28.04.2013.
u 14:22

Veseli me što sam tu, radujem se susretu s prijateljima gardistima. Znamo kakva je bila uloga i koliki značaj 4. gardijske brigade, izjavio je general Gotovina i sam obuzet emocijama

Četvrta gardijska brigada, legendarni Pauci svoj su 22. rođendan proslavili u splitskoj vojarni Dračevac u društvu generala Ante Gotovine.

– Veseli me što sam tu, radujem se susretu s prijateljima gardistima. Znamo kakva je bila uloga i koliki je značaj 4. gardijske brigade – izjavio je general Gotovina i sam obuzet emocijama. Naglasio je kako je došao pomoliti se sa svojim prijateljima na svetoj misi posvećenoj svim poginulim suborcima. Na pitanje čini li mu se da Domovinski rat polako pada u zaborav rekao je da to u velikoj mjeri ovisi o ljudima koji su se borili i o ratu trebaju govoriti. Gotovina je, zajedno s generalom Krstičevićem u spomen kapelici položio vijenac uime Udruge veterana 4. gardijske brigade koja je i organizirala proslavu.

Svetu misu predvodio je fra Božo Ančić. Vijence su položili izaslanici predsjednika Republike, ministra obrane, branitelja, MUP-a, brojnih udruga, župan Ante Sanader, a ove godine je uime Grada Splita vijenac položio osobno gradonačelnik Željko Kerum. Lani je bio samo dogradonačelnik Jure Šundov.

>>Dunja Gotovina mora dobiti više od 700 tisuća kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije