Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužva u kući

Gotovina uživa na slobodi: Za prijatelje pripremio i pršut

gotovina
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/23
17.11.2012.
u 09:44

- Nisam siguran da ću sutra otići u Vukovar, bit će prilike da odem i poklonim se žrtvama, mojim prijateljima i suborcima, ali to ne mora biti sutra, kazao je

U obiteljskoj kući generala Ante Gotovine cijeli je dan prometno. Prvi dan na slobodi proveo je u društvu najbližih, obitelji i prijatelja koji neprestano pristižu na Srebrnjak.  S osmijehom na licu, veseo i odmoren, general Ante Gotovina izišao je jutros iz svoje obiteljske vile na zagrebačkom Srebrnjaku. Nakon prospavane prve noći na slobodi general je iz kuće izašao jutros oko devet sati u pratnji svog kuma i prijatelja Željka Dilbera.  Dobro se kaže, naspavao. 

- Ovo je poslije toliko vremena bila moja prva noć slobode. Malo je čudno, ali snaći ćemo se. Dojmovi se polako skupljaju, ima još vremena da sve dođe na svoje, kazao je vidno raspoloženi general našem novinaru. 

Rekao je da će s prijateljima i svojim odvjetnicima popiti kavu, no danas ipak neće na druženje s građanima. 

- Pokušat ću otići malo dalje, kazao je Gotovina.

U  Pakoštane, pitali smo ga. Kazao je možda i u Pakoštane, samo da je more kojeg se tijekom dugogodišnje boravka u zatvoru silno zaželio. Poželio je kaže "dignuti jedra". U rodni će kraj najvjerojatnije tijekom idućeg tjedna. Treba se prvo naviknuti na život na slobodi. Što se privatnog života tiče, Gotovina je bio škrt na riječima. Samo je kratko kazao da i tu slijede prilagodbe. 

- Treba ići korak po korak, priznao je general našem novinaru kad se oko 11 sati vratio kući s kave i sastanka. 

- Izvojevali smo ovu pobjedu s odvjetničkim timom uz potporu hrvatske države i institucija mistarstva pravosuđa i ministarstva obrane, ovo je naša zajednička sto-postotna pobjeda, naglasio je Gotovina. 

Kući se vratio s knjigom "Rak na duši" autorice dr. Nele Sršen. 
A, koliko generalu Gotovini godi biti na slobodi svjedoči i njegov prijateljski stav prema brojnim novinarskim ekipama koje su ga dočekale ispred kuće. 

- Da vas pitam, jeste li popili kavu. Niste? Pa dođite onda, popijte kavu, pozvao je Gotovina okupljene novinare uz jednu zamolbu, da isključe svu opremu. 

Pitali smo ga hoće li se odazvati pozivu da dođe u Vukovar.

- Nisam siguran da ću sutra otići, imat ću priliku da odem i da se poklonim žrtvama, mojim prijateljima i suborcima, ali to ne mora biti sutra, kazao je. 

Nešto kasnije, oko 13.30 sati, Gotovina je opet napustio kuću na Srebrnjaku kazavši novinarima kako neće  tražiti odštetu.

- Ne želim trošiti energiju na odštetu, već to vrijeme želim privesti s obitelji, poručio je.

Kasnije je prijatelj obitelji došao do Gotovinine kuće te je nakon kratkog zadržavanja otišao sa sinom generala Antom. Iz automobila su vadili stolice kako bi mogli smjestiti sve goste. U večernjim satima u Gotovininu kuću na Srebrnjaku došli su bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul sa suprugom i aktualni ministar obrane Ante Kotromanović.

>>11 godina progonili su ga kao zvijer, ali nikad nije bio ogorčen

Sve o generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču čitajte i u našem specijalu "Generali na slobodi"

Komentara 247

VF
vferari
10:08 17.11.2012.

Gospodo novinari,budite pristojni i kulturni kao što je general i ostvite ga na miru da uživa slobodu onako kako on želi i skim želi bez uplitanja u njegov privatni život,valjda je to zaslužio.!

19
-1-9-1-1-
16:02 17.11.2012.

Pustite Generala na miru!!!

Avatar WindFucker
WindFucker
11:46 17.11.2012.

Neka pati koga smeta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije