Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova poliklinika

Gospić: Premijerka otvorila radove vrijedne 8,4 milijuna kuna

kosor, milinović (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
04.10.2011.
u 12:40

Ulaganje u zdravstvo danas ulaganje je u ono što će biti sutra kada budemo punopravna članica EU, kazala je Kosor.

Tristotinjak okupljenih, među kojima djelatnici gospićke Opće bolnice, ravnatelji bolnica u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Zadru te mnoštvo ličkih političara, dočekalo je premijerku Jadranku Kosor koja je danas u Gospiću otvorila radove na gradnji objekta za specijalističko-konzilijarnu djelatnost poliklinike Opće bolnice Gospić.

Radovi na novoj zgradi u sklopu bolnice vrijedni su 8,4 milijuna kuna, a ravnateljica bolnice Marija Vrkljan Ilijevski najavila je završetak gradnje za 270 dana. Otvaranju zgrade ponovno će nazočiti premijerka koja je danas kazala da je "ulaganje u zdravstvo zapravo ulaganje u gospodarstvo jer se ulaže u ljude koji rade i koji će sutra raditi i to je trend koji Hrvatska mora nastaviti".

Poliklinika važna za gospodarstvo i turizam

– Ulaganje u zdravstvo danas ulaganje je u ono što će biti sutra kada budemo punopravna članica Europske unije i kad budemo u potpunosti pripremljeni i u području gospodarstva, pravosuđa, ali i u području zdravstva da sjednemo za stol europskih država i naroda – kazala je istaknuvši kako je to iznimno važan segment.

Kazala je da je gradnja ovog objekta dodatno ulaganje i u razvoj turizma jer Gospić, smješten u središtu županije, važan je u potpori turizma jer svi turisti koji dođu dolaze jer znaju da je Hrvatska uza sve ostalo sigurna, prelijepa i sigurna zemlja, stabilna demokracija u kojoj očekuju i potporu na svim razinama, a, ako se bilo kakav incident dogodi, imaju i u Gospiću odgovarajuću njegu.

– To je važno jer je Gospić tako smješten da svi koji idu od sjevera prema moru moraju proći ovim predivnim krajem. Vrijedna je ovo investicija i ponosna sam, ali moram reći da jednako tako ulažemo i u sve druge krajeve Hrvatske i sve druge bolnice. Ono na što sam ponosna jest da u posljednje dvije godine, kada smo se mnogo čega morali odricati, kad smo morali smanjiti proračun za oko milijardu eura, nismo odustajali od važnih projekata ni u gospodarstvu ni u zdravstvu – zaključila je premijerka.

Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi, odmah na početku istaknuo je da je gospićka bolnica 90-ih bila jedina ustanova u ovome gradu koja nije stavila ključ u bravu.

Milinović: Naše zdravstvo među vodećima je u svijetu

– Na 500 metara zračne linije iza naših leđa bili su četnici, a 50 metara ispred bila je zloglasna tzv. Jugoslavenska narodna armija, a nas desetak radili smo u ovom podrumu i dočekivali naše ranjene. Želim čestitati svima koji su i tih dana, a naravno i kasnije, živjeli, radili, bdjeli u ovoj bolnici, ratnoj bolnici za koju, nažalost, neki i danas govore da bi bilo dobro da je nema, da nema ni magnetske rezonancije ni CT-a, a samo u posljednje dvije-tri godine na tim je pretragama bilo 13 tisuća pacijenata, ne samo iz ove županije nego iz Žadarske, Šibenke, Karlovačke, Primorsko-goranske, Varaždinske i to je najbolji odgovor onima koji govore da su magnetska rezonancija i CT napravljeni samo za građane Gospića – kazao je ministar.

– Do kraja ove godine gospićka bolnica bit će jedna od prvih bolnica bez papira, u potpunosti informatizirana. Hrvatsko je zdravstvo vodeće, kad je riječ i informatizaciji, ne u Europi nego i u svijetu. U posljednje dvije godine u zdravstvu smo smanjili gubitak za više od tri milijarde kuna i tako  postali jedan od financijski najstabilnijih zdravstvenih sustava u Europi. Ponosan sam što stojim na čelu tog sektora i što sam u Vladi Jadranke Kosor i što se nećemo umoriti ulagati u hrvatsko zdravstvo – rekao je Milinović zaključivši da je podatak da kroz gospićku bolnicu godišnje prođe 4000 pacijenata te se obavi 250 tisuća konzilijarnih pregleda najbolji odgovor onima koji govore da se u ovoj bolnici ne radi.

Nakon Gospića premijerka se u društvu Milinovića te Tomislava Ivića, ministra branitelja, uputila u općinu Plitvička jezera gdje će otkriti spomen-obilježje mjesta masovne grobnice Oštri vršak gdje je prije 20 godina ubijeno šestero civila, mještana zaseoka Čorci.

Komentara 75

JU
Jurišić40
13:09 04.10.2011.

Lako je Otvarati radove a poslje nek se SDP muci. Nadam se da ce Drugovi iz SDP naci vec neko rijesenje i obustavi ovakvo bezpotrebno bacanje novca.

OB
-obrisani-
13:32 04.10.2011.

Kosor: \"Otvorila sam nutične želje i ambicije europskim susjedima Slovencima pa ču valjda otvoriti neki privedni objekat ili investiciju i svojim vanka EU saveznim balkancima\"

DA
darko9
14:26 04.10.2011.

za dva mjeseca bude pisalo jadranka kosor je legalno izabrana premijerka na izborima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije