Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u lici

Gospić ide u drugi krug - Pivar protiv politologa

karlo starčević
Dino Stanin/PIXSELL
19.05.2013.
u 23:43

- HDZ je neprikosnoven u županiji i takve smo rezultate i očekivali, komentirao je Darko Milinović

Iako se nije mnogo iznenađenja dogodilo na političkoj sceni Ličko-senjske županije u kojoj od samostalnosti Hrvatske "vlada" HDZ, najviše je poljuljano središte županije, grad Gospić, kojega čeka drugi krug izbora za gradonačelnika.

Na čelu Gospića posljednjih 16 godina proveo je Milan Kolić, novi ličko-senjski župan, koji je s 54 posto glasova pobijedio dvojicu protukandidata iz redova SDP-HNS i HSLS koji su ostali na oko 20 posto glasova. 

- Zahvaljujem se svim građanima koji su mi iskazali povjerenje da mogu biti na čelu najljepše županije te raditi za dobrobit i razvoj županije. Očekivao sam pobjedu jer mislim da je 16 godina na čelu herojskog grada Gospića pokazalo da sam se dokazao svojim radom, kazao nam je Kolić iz stožera u Gospiću gdje mu je društvo pravio i Darko Milinović, nositelj liste HDZ-HSS-HSP-HSP AS-HSU za Županijsku skupštinu koja je odnijela 58 posto glasova.

- HDZ je neprikosnoven u županiji i takve smo rezultate i očekivali. Krećemo u kampanju za pobjedu u drugom krugu za gradonačelnika Gospića. Ne bojimo se da će se glasači SDP-a prikloniti Karlu Starčeviću jer je razlika od 1000 glasova prevelika da bi se nadoknadila, zaključio je Milinović.

Karlo Starčević, poznati lički pivar, na izbore za gradonačelnika ušao je kao nezavisni kandidat uz podršku HSP-a i HSLS-a. Odnio je 32 posto glasova, dok je HDZ-ov Petar Krmpotić, diplomirani politolog, dobio povjerenje 46 posto birača. Treći kandidat Nikola Maras (SDP-HNS) stao je na 18 posto glasova.

- Idemo u drugi krug pobIjediti fer i korektno te civilizirano nastaviti kampanju koju su neki vodili nekorektno. Ovo je njihov poraz. Većina naroda izgubila je strah i pružili su podršku nama jer nitko drug i nije ponudio rješenje za Gospić osim nas, kazao nam je Karlo Starčević.  

Starčevićev protukandidat Krmpotić nije bio dostupan za komentar.

>>UŽIVO Bandić uvjerljiv u Zagrebu, Kerum izgubio Split, bitka za Istru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije