Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blam

Gordon Brown teško se osramotio u jeku predizborne kampanje

brown
AFP
28.04.2010.
u 22:00

- Ovaj susret je bio teška katastrofa. Niste me smjeli pustiti samoga s tom ženom. Čija je to ideja bila? Tko je to dopustio? Pa ona je fanatična žena!, promrmljao je Brown dok je na njegovom odijelu cijelu vrijeme bio prikopčan mikrofon.

U jeku predizborne kampanje u Velikoj Britaniji aktualni premijer Gordon Brown teško se osramotio nakon što je jednu građanku nazvao "fanatičnom". Bila je to njegova reakcija na provokativno pitanje koje mu je 65-godišnja Gillian Duffy postavila. Izrekavši svoj komentar sebi u bradu Brown je mislio da ga nitko ne čuje, ali prevario se.

- Ovaj susret je bio teška katastrofa. Niste me smjeli pustiti samoga s tom ženom. Čija je to ideja bila? Tko je to dopustio? Pa ona je fanatična žena!, promrmljao je Brown dok je na njegovom odijelu cijelu vrijeme bio prikopčan mikrofon BBC-ja.

Uvreda upućena Gillian Duffy ubrzo se začula s valova nacionalnog radija BBC. Za vrijeme intervjua s Brownom pustio ju je urednik emisije. Nacionalni skandal izbio je u trenu.

Kako bi pokušao "ugasiti požar" Brown je danas posjetio Gillian u njezinom domu. Rekao joj je da se došao posuti pepelom i zatražio da uvaži njegovu ispriku.

- Svi ponekad kažemo ono što ne mislimo. Često to bude greška, a često učinimo stvar koju bismo odmah željeli ispraviti, rekao je Brown.

Duffy je rekla da joj nije jasno kako si premijer može dopustiti korištenje tako teških riječi i kako može tako reagirati na pitanja na koja bi trebao biti spreman uvijek dati odgovor. Browna su naljutila njezina pitanja o britanskom javnom dugu, imigracijskoj politici i porezima.

Britanski mediji analiziraju koliko će najnoviji Brownov gaf utjecati na njegov rejting na parlamentarnim izborima koji se održavaju za tjedan dana. Za titulu premijera natječu se Gordon Brown, predstavnik laburista, David Cameron, predstavnik konzervativaca i Nick Clegg, predstavnik liberalnih demokrata.

Posljednje ispitivanje javnog mnijenja govori da se podrška konzervativcima kreće oko 33 posto, za laburiste bi glasovalo 29 posto birača, a za liberalne demokrate njih 28 posto.

Komentara 6

Avatar Gricka**
Gricka**
18:37 29.04.2010.

Jedno od znacenja: barbarian Beast, bigot, brute, hooligan, philistine, rascal, monster, vandal Crude – savage person Kad je Gordon Brown usel u number 10 nijedna zarulja nije radila, jer ih nije bilo. Cherry je sve pocupala van.

MM
Mladen Miletić
22:43 28.04.2010.

Gordon Brown teško se osramotio u jeku predizborne kampanje, ljepo je slušati kako gospoda govore o glupoj stoci sitnoga zuba kada su van dometa javnosti. Glupa kravetina i njoj trebam objašnjavati kako muljamo glupi narod katastrofa !

MA
MagicSerb
01:15 29.04.2010.

Mislim da bi najbolji rezultati izbora bili oni koji bi za posledicu imali raspad tog us*anog Kraljevstva na 4 konstitutivna elementa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije