Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravna bitka

Googleu konačno dopušten naziv Gmail u Velikoj Britaniji

gmail
Screenshot
04.05.2010.
u 12:54

- Gmail ima 50 posto manje slova od Googlemaila. Smatramo da će to uštedjeti 60 milijuna udaraca u tipkovnicu dnevno, izjavio je Googleov stručnjak za softver Greg Bullock.

Britanski korisnici Googleovog Gmaila konačno će biti u mogućnosti promijeniti svoju adresu iz @googlemail.com u @gmail.com. Google punih pet godina nije bio u mogućnosti koristiti naziv Gmail u Velikoj Britaniji zbog pravne bitke s tvrtkom Independent International Investment Research koja je tvrdila da je prva koristila naziv Gmail. 
Google je u toj zemlji pokrenuo svoj e-mail servis pod imenom Gmail, ali mu je ubrzo zabranjeno korištenje imena pa su svi oni koji su otvarali račune nakon zabrane dobili nastavak googlemail.com. 
- Gmail ima za 50% manje slova od Googlemaila. Smatramo da će to uštedjeti 60 milijuna udaraca u tipkovnicu dnevno, izjavio je Googleov stručnjak za softver Greg Bullock. 
Korisnici računa s nastavkom Googlemail bit će ponuđena promjena u Gmail i to neće utjecati na postavke njihova računa. Google nije želio otkriti podrobnije informacije o tome na koji način im je sad dopušteno korištenje naziva Gmail. Istaknuli su samo da je problem "uspješno rješen".

Britanski korisnici Googleova Gmaila konačno će biti u mogućnosti promijeniti svoju adresu iz @googlemail.com u @gmail.com. Google punih pet godina nije bio u mogućnosti koristiti naziv Gmail u Velikoj Britaniji zbog pravne bitke s tvrtkom Independent International Investment Research koja je tvrdila da je prva koristila naziv Gmail. 

Google je u toj zemlji pokrenuo svoj e-mail servis pod imenom Gmail, ali mu je ubrzo zabranjeno korištenje imena pa su svi oni koji su otvarali račune nakon zabrane dobili nastavak googlemail.com. 

- Gmail ima 50 posto manje slova od Googlemaila. Smatramo da će to uštedjeti 60 milijuna udaraca u tipkovnicu dnevno, izjavio je Googleov stručnjak za softver Greg Bullock. 

Korisnicima to neće utjecati na postavke njihova računa. Google nije želio otkriti podrobnije informacije o tome na koji način im je sad dopušteno korištenje naziva Gmail. Istaknuli su samo da je problem "uspješno riješen".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije