Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Google Maps

Google Street View stigao u Zagreb, snimali Jarun i Staglišće

google street view (1)
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/6
22.08.2011.
u 21:23

Fotografije s terena pažljivo će se posložiti i za nekoliko mjeseci moći pronaći na popularnoj stranici Google Maps

Kako je i najavljeno, automobil Google Street Viewa posjetio je i Zagreb. U ponedjeljak je tako snimljeno područje naselja Jarun i Staglišće, a fotografije s terena pažljivo će se posložiti i za nekoliko mjeseci moći pronaći na popularnoj stranici Google Maps.

Od svibnja 2007. ova je usluga dostupna u više od 30 zemalja, a sada će se i zagrebačka naselja klikom miša moći pronaći na njoj. Za područja za koja je usluga dostupna panoramskim slikama snimljenim na razini ulice može se pristupiti zumiranjem na najnižu razinu na Google Mapsu.

Tako će svaki zainteresirani korisnik prije odlaska, primjerice, u restoran, hotel ili na bilo koju drugu lokaciju za koju postoje podaci na stranici imati uvid prije samog dolaska na nju. Radi zaštite privatnosti o kojoj programeri ove usluge i njeni kreatori vode računa, Google će zamućivati lica ljudi i registracijske oznake vozila, a oni koji smatraju da su im prava ugrožena mogu tražiti da se sporna fotografija ukloni.

Ključne riječi

Komentara 9

JA
jaruzelskia
23:06 22.08.2011.

Hrvatska javnost \"zna\" da je na Google Street View (u skladu sa zakonom o ljudskim pravima - pravo na privatnost) zabranjeno prokazivati lica i ragistracijske tablice?

Avatar deja
deja
01:48 23.08.2011.

A bilo je i vrijeme da dodje i do Hrvatske.

P0
P0k4zn1
23:04 22.08.2011.

http://maps.google.hr/intl/hr/help/maps/streetview/index.html

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije