Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internetska prevlast

Google Chrome najkorišteniji preglednik u svijetu

Google Chrome
04.06.2012.
u 10:50

U Hrvatskoj Google Chrome 16 zauzeo je tek peto mjesto, s tek 4,36 posto udjela na tržištu

Četiri godine provedene na tržištu bile su dovoljne da Google Chrome od Internet Explorera preuzme vodstvo kao najkorišteniji preglednik na svijetu.

No, u Hrvatskoj Google Chrome 16 zauzeo je tek peto mjesto, s tek 4,36 posto udjela na tržištu. Statistički podaci StatCountera za našu zemlju otkrivaju da naši surferi, njih čak 13,78 posto najviše koristi Explorer 8, nakon kojega slijede Firefox 3.6 sa 9,91 posto udjela te Internet Explorer 9 koji koristi 5,59 posto surfera.

Podsjetimo preglednik Google Chrome koristi Appleov WebKit layout engine za prikazivanje web-stranica, a neke od značajki su mu i jednostavno sučelje te mogućnost sinkroniziranja zabilježaka s Google korisničkim računom.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mlohavi
mlohavi
09:14 06.06.2012.

I obriso admin moj komentar... bravo onda bolje da i ukinete komentiranje kad brišete sve ono što vam ne odgovara... članak je bezveznjarija totalna!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije