Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravilnosti

GONG zabilježio 30-tak kršenja predizborne šutnje

glasačka kutija
Goran Jakus/PIXSELL
03.12.2011.
u 14:57

Izbornu su šutnju podjednako kršile i veće i manje stranke, i to na različite načine, pojasnili su iz ove udruge. Dojavljeno je i agitiranje predstavnika Katoličke crkve tijekom mise u gradu na istoku Hrvatske.

Nevladina udruga GONG zaprimila je 30-ak dojava građana o različitim oblicima kršenja izborne šutnje, uglavnom iz Zagreba i istočnih dijelova zemlje, te iz inozemstva.

Izbornu su šutnju podjednako su kršile i veće i manje stranke, i to na različite načine, pojasnili su iz ove udruge.

Dojavljeno je lijepljenje plakata na gradskom info centru, dijeljenje letaka, pa čak i ispred jednog biračkog mjesta u inozemstvu, pojavljivanje letaka pojedinih političkih stranaka u poštanskim sandučićima, SMS poruke i Facebook aktivnosti s uputama o glasovanju, te telefonsko agitiranje putem govornog automata koji sugerira glasovanje za određenu političku stranku.

Dojavljeno je i agitiranje predstavnika Katoličke crkve tijekom mise u gradu na istoku Hrvatske.

Prvi izborni dan na biračkim mjestima u inozemstvu protekao je mirno, uz slab odaziv birača. Biračka mjesta u inozemstvu u subotu i nedjelju promatra ukupno 27 GONG-ovih promatrača: u Bosni i Hercegovini (19), Srbiji (3), Nizozemska (2) te u Švicarskoj, Njemačka i Kanadi po jedan promatrač.

Ključne riječi

Komentara 64

OB
-obrisani-
15:27 03.12.2011.

gle sad Hrvati stalno sute i dan i noc i bas sada prekrsili sutnju,ahahahahahahhah

HE
hellbani
15:29 03.12.2011.

neka ovaj Gong., pogleda opet mrtvace koji ce glasat.. i da... vidi se da ima mrtvaca i laznih glasova.. I STO ONI MOGU NAPRAVIT ????? ionako ti mrtvaci glasaju za ove 2 lopovske glavne stranke ( nek se sami prepoznaju koji su )

LO
Loco
16:03 03.12.2011.

krle, tvoj problem je što radiš za hdz. nitko ovdje ne pljuje po hrvatima i hrvatskom, daleko od toga... pljujemo o onima koji su UNIŠTILI HRVATE I HRVATSKO!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije