Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena zakonodavstva
Povratak na članak

GONG i 29 zastupnika pokreću radnu skupinu za prijedlog izmjena izbornih pravila

ORaH-ova Mirela Holy smatra da ova inicijativa ide u pravcu demokratizacije društva. Njena stranka, dodala je, se zalaže za potpunu reformu izbornog zakonodavstva

Komentari 14

XA
xaron
18:45 23.07.2014.

Protiv sam bilo čega šta predlaže GONG , jer do sada nisu pokazali Ništa. Određeni mediji im daju prostor iz nekih razloga koji nikom nisu jasni i to ih održava na životu.

VL
DU
Deleted user
16:55 23.07.2014.

GONG-ovci, ma vama je odzvonilo. Shvatite to.

VL
Avatar Nancy_Callahan
Nancy_Callahan
16:41 23.07.2014.

Hmmm, Jaca voli provocirati :) A Mirela dobro zbori- pausal koji bi iznosio kao prosječna plaća, a da sve iznad toga moraju zaraditi svojim radom.. no, bas me zanima tko ce to pristati da ima samo prosjecnu placicu (buduci daa radom ne bi zaradili ni za burek)!

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
19:50 23.07.2014.

...GONG predlaže....

VL
DU
Deleted user
20:57 23.07.2014.

Čekaj, GONG ukrade ideju U Ime Obitelji, predstavi je kao svoju, a "naši mediji" ni da se oglase o toj krađi. Jadno.

VL
DU
Deleted user
17:56 23.07.2014.

Ova grupica individua, koje su izgubile odavno vjerodostojnost, pokušava spriječiti referendum jer bi tako došlo do promjena, znaju da sa ovom inicijativom ne mogu ništa postići ali možda mogu imati argument protiv referenduma. Ne mogu se pomiriti da narod, umjesto njih, odlučuje.

VL
DU
Deleted user
06:40 24.07.2014.

Gong je organizacija koja samo šteti hrvatskoj i treba je hitno ukinuti jer puno košta poreske obaveznike i nikada nisu radili za hrvatske interese . Potpisali su zastupnici kojima je politička karijera otišla u nepovrat . Hrvatskoj trebaju novi sposobnii ljudi koji će provoditi postojeće zakone , a napuhanog zelića treba poslati da nuči nešto raditi a ne soliti pamet svojom demagogijom

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
14:52 24.07.2014.

Kako GONG-ovci mogu uopče imati toliko novinara i zastupnika u Saboru oko sebe. Oni su zlo za Hrvatsku i Hrvate pa ih treba ostaviti bez novca iz Hrvatske kase i poreznih ljudi. Stalno su previše na tv i novinama a svakim nastupom protiv Hrvata. Pozdrav dobrim ljudima

VL
DU
Deleted user
17:22 23.07.2014.

Nečuvena drskost! Ta inicijativa znači početak kraja SDP-a i HDZ-a kakve poznajemo te izravno nož u leđa Milanović Zokiju i Karamarko Tomeku. Moja iskrena sućut toj dvojci naših velikih vođa i usrećitelja zbog onoga što će ih snaći.

VL
CR
Croasan
07:42 24.07.2014.

Kada će predlagatelji konačno dati javnosti na uvid famozne prijedloge izmjene zakona? I mi birači imamo pravo znati radi li se o "kozmetičkim" ili istinskim izjenama !

VL
OB
Objektivno...
08:19 24.07.2014.

Prijedlog radnoj skupini i gospodinu Zeliću: Predložite zakon da se više ne može osnovati nijedna nova politička stranka dok to Sabor ne odobri. Kako? Samo treba pogledati šprancu u Narodne novine 56/11 i čl. 13. Statuta Crvenog križa i to copy paste prekopirati.. Tamo su taksativno nabrojana sva postojeća društva CK koja su se već registrirala i do daljnjega nema novih registracija!? Recimo, ako hoćeš u Zagrebu registrirati Drugo društvo gradskog Crvenog križa koje recimo ne bi podržavalo oročavanje prikupljenog novac za poplavljene ili slanje tog novca u Srebrenicu - ne može! Jok! Ako je to prošlo saborski Odbor zašto ne bi i ovaj prijedlog da se više ne smiju registrirati nove autonomne političke stranke koje misle svojom glavom. Isto tako i nogometni klubovi. Što se do sad registriralo - registriralo se! Dosta! Jedan Crveni križ u Međimurskoj županiji i jedan međimurski nogometni klub sa jednim tušem i jednim terenom su sasvim dovoljni. Nećemo se u ovoj krizi još i razbacivati...

VL
Avatar fijolica
fijolica
09:49 24.07.2014.

"Većina se slaže i da nije najbolje rješenje ići na skupi referendum, jer se pokazalo da referendumi dijele građane. Bolje je i lakše to riješiti kroz saborsku proceduru." - jooooj, kako se boje referenduma, tj. glasa naroda :-)! A izgovor im je "moćan": referendumi dijele građane! Pa naravno da dijele, neki će biti za, a neki protiv, neće valjda svi biti za ili svi protiv! Samo se oni boje da će većina biti za ono što njima ne odgovara.

VL
ZA
zagorec51
22:48 23.07.2014.

Bojim se ništa od toga !!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.