Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

GONG: Bandić potrošio pet milijuna kuna, a prijavio 3,8 milijuna kuna

bandić
Antonio Bronić/PIXSELL
23.12.2009.
u 12:01

Usporede li se iznosi donacija koje su sami kandidati prijavili i navedeni troškovi oglašavanja uviđa se da je najveći nesrazmjer u Milana Bandića, a nešto manji kod Dragana Primorca. Svi su ostali kandidati trošili manje nego što su prikupili.

- Nazvao me jučer član izbornog stožera jednoga predsjedničkog kandidata i prijetio mi zbog toga što razgovaram s novinarima. Kazao mi je da nisam transparentan i da napadam njegova kandidata. Zaprijetio mi je da će me prijaviti centrali, odnosno tajništvu Transparecy internationala, Državnom odvjetništvu, GONG-u i tako dalje. Mogu samo reći da sam i sam novinar i sa svojim ću kolegama uvijek razgovarati i kazati im što je novo, komentirati primjerice što to znači kad netko ljudima daje 500 kuna. Svakome kome smetaju moji istupi savjetujem da se obrati nadležnim institucijama - kazao je danas predsjednik Transparency internationala Zorislav Antun Petrović.

Na novinarski upit je li ta prijetnja stigla iz stožera Milana Bandića, samo je slegnuo ramenima i kazao da ne želi precizirati.

Petrović je ovo novinarima kazao na zajedničkoj konferenciji za novinare GONG-a  i Transparency internationala. Na njoj je izvršna direktorica GONG-a Sandra Pernar izvijestila o rezultatima istraživanja troškova oglašavanja svih predsjedničkih kandidata na nacionalnim televizijama i svim domaćim tiskovinama u razdoblju od 19. studenog do 20. prosinca.

Najviše novca, 5,3 milijuna kuna potrošio je Milan Bandić. Slijedi ga Dragan Primorac sa 4,2 milijuna kuna, Nadan Vidošević sa 2,8 milijuna te Andrija Hebrang sa 1,8 milijuna kuna koliko je potrošio i Ivo Josipović, a najmanje, samo 20 tisuća kuna, potrošio je Josip Jurčević.

Usporede li se iznosi donacija koje su sami kandidati prijavili i navedeni troškovi oglašavanja uviđa se da je najveći nesrazmjer u Milana Bandića, a nešto manji u  Dragana Primorca. Svi su ostali kandidati trošili manje nego su prikupili.

Sandra Pernar još je naglasila da će do kraja kampanje Bandić morati objasniti ovaj nesrazmjer. Naime, Bandić je prijavio 3,8 milijuna kuna, a najnoviji podaci kazuju da je za oglašavanje potrošio više od pet milijuna kuna.

- Sramotno je u zemlji koja teži ulasku u EU da od 12 kandidata samo njih petero u zakonskom roku preda svoje financijske izvještaje. Svi kandidati moraju poštovati sve zakonske okvire i bez toga se zapravo nema tko uopće kandidirati za predsjednika - kazao je Petrović.

Komentara 70

Avatar miletiml
miletiml
01:29 24.12.2009.

bit ce plemeniti miro predsjednik samo ako HDZ-ovci ne glasaju za SDP kao u slucaju gradonacelnika ZG nemam nista protiv mireka, dapace

DV
dvorskaluda
12:33 28.12.2009.

S predsjednikom na posao ....- NARAVNO, ON U SLUŽBENOJ LIMUZINI S VOZAČEM na naš račun, a mi javnim gradskim prometom ili izvan Zagreba - autobusima/vlakovima koji voze tako rijetko, tako prljavi, tako skupi - baš za radne ljude. A doskora će i nezaposlenost još porasti - pa će nam jadan MilanB. sam na posao.

OB
-obrisani-
13:14 23.12.2009.

Hrvatska Udba zeli i poslije izbora da kontrolise sve u Hrvatskoj, KAMO CES MESICU POSLIJE IZBORA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije