Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte video

Golih grudi traže jednaka prava na topless za žene i muškarce

Sara Foster
Foto: Reuters
1/2
27.08.2012.
u 10:44

Nema ništa loše u pokazivanju bradavica. Moj pas ih ima šest, ja dvije, ali ja mogu završiti u zatvoru ako ih pokažem, kazala je organizatorica prosvjeda

Prava žena i muškaraca na razodijevanje u javnosti nisu ista i upravo zbog toga dvadesetak žena u toplessu prosvjedovalo je jučer u New Yorku. Iako su im se pridružili i muškarci razodjevenog torza, na njih se nitko nije previše obazirao što je, smatraju organizatori, također pokazatelj neravnopravnosti.

− Tvrdimo kako nema ništa loše u pokazivanju ženskih bradavica. Moj pas ima ih šest, ja dvije, ali ja mogu završiti u zatvoru ako ih pokažem. Ljudi pa ovo je 2012. godina, zašto se o tome uopće razgovara? − upitala je Karen Heaven, organizatorica prosvjeda u manhattanskom Bryant Parku.

U New Yorku hodanje u toplessu nije protuzakonito, ali jest u ostalim dijelovima SAD-a. Organizatori prosvjeda smatraju kako je ovakva vrsta diskriminacije protuustavna te traže jednakost za muškarce i žene, javlja Reuters, a slični prosvjedi trebali su se održati u tridesetak američkih gradova.

Ključne riječi

Komentara 48

JA
james49
11:37 27.08.2012.

Karen, volimo te!

Avatar jebb
jebb
11:40 27.08.2012.

Ubijaju vrijeme… Zar nije malo apsurdno, hodanje u toplessu je dozvoljeno u New Yorku, ali eto, "hrabre" feministkinje su nasle upravo New York da protestiraju! Sto ne idu protestirati u Kabul, Teheran ili Rijad, zar ne suosjecaju sa svojim sestrama iz ovih oaza slobode?

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
11:28 27.08.2012.

To se ne radi o pravima žena i jednakosti. Tu se radi o ljudima koji nemaju što za raditi, pa smišljaju kakvim sve glupostima da se bave. Tko normalan želi hodati po gradu bez majice? Da imaju to pravo, dali bi hodale topless? Ne bi, ne bi sigurno. Stoga im ne treba pridavati nikakvu pažnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije