Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrikcije

Goldman Sachs svojim direktorima bonuse neće isplatiti u gotovini

Sachs
Reuters
11.12.2009.
u 09:12

Američka banka svoje će glavne bankare nagraditi dionicama koje neće smjeti prodati idućih pet godina, a na udaru javnosti bila se našla kada je unatoč pomoći američke vlade namjeravala, između ostalog, i za bonuse izbrojiti 17 milijardi dolara.

Američka banka Goldman Sachs neće u gotvini isplatiti bonuse za 2009. godinu nijednom od svojih 30 izvršnih direktora. Bonuse će ipak dobiti, ali u obliku dionica koje neće smjeti prodavati idućih pet godina. Nova politika te banke potaknuta je financijskom krizom. Vlasnici dionica će, pak, moći sudjelovati u donošenju odluka, odnosno glasovanju na godišnjoj skupštini te banke iduće godine.

Goldman Sachs se bio našao na udaru kritika jer je namjeravao u prva tri tromjesečja, između ostalog, i za bonuse izbrojiti 17 milijardi dolara. Goldman Sachs od američke je vlade dobio jamstva za čak 10 milijardi dolara u jeku krize, a sada je taj zajam otplatio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije