Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slobodni tri tjedna

Godišnji odmor: Otkrivamo gdje će se odmarati članovi Vlade

Vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.07.2013.
u 18:10

Zadnja sjednica zakazana je za 1. kolovoza, a iduća tek za 22. kolovoza

Zagrebački će asfalt i urede Banskih dvora članovi Vlade već idući tjedan zamijeniti jadranskim plažama. Zadnja sjednica prije ljetne stanke zakazana je za 1. kolovoza, a iduća tek za 22. kolovoza, pa će premijer, potpredsjednici Vlade i ministri u ta tri tjedna imati dovoljno vremena za dobar odmor i uživanje.

Premijer Zoran Milanović na godišnji odmor ide 5. kolovoza, i to na otok Hvar gdje će se s obitelji odmarati u državnoj rezidenciji – vili Kovač, poznatoj i kao “Bakarićeva vila”. U Zagreb bi se s Hvara trebao vratiti 19. kolovoza, no nije isključeno i da to bude ranije. U Vladi doznajemo i da će Milanović dio ljetnog godišnjeg odmora provesti radno.

Ministar uprave Arsen Bauk, kao i svake godine, i ovo će ljeto provesti doma u Pučišćima na otoku Braču gdje mu je obitelj.

Ministrica ide na jedrenje

– Nije isključeno da ću dio godišnjeg provesti uživajući na još nekim otocima moje, desete izborne jedinice – kaže Bauk.

Inače, na Braču bi se u kolovozu mogla održati mini sjednica Vlade s obzirom na to da na taj otok vjerojatno idu i ministar zdravlja 
Rajko Ostojić, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je rodom s Brača, ali i ministar pravosuđa Orsat Miljenić koji s obitelji ide u Milnu u obiteljsku kuću.

Ministar obrane Ante Kotromanović za ljetnu oazu bira pak sunce i more otoka Paga gdje će se odmarati sa suprugom i kćeri.

– Na Pagu mi supruga ima kuću, a planiram još skočiti i do Visa i Brača gdje mi je sestra. Naravno, moram posjetiti i svoj Sinj – kaže Kotromanović.

I dok većina ministara bira tvrdo tlo pod nogama, ministrica Anka Mrak Taritaš i ovo ljeto ne namjerava propustiti omiljeno joj jedrenje. Počastit će se turom po dalmatinskim otocima i nacionalnim parkovima. Ide na deset do četrnaest dana ljetovanja sa suprugom Zlatkom i djecom.

Neće u inozemstvo

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić već godinama ide na Mljet, u Prožursku Luku. U isto mjesto će i ove godine.

No nisu svi odlučni. Ima i onih koji još ne znaju gdje će na odmor. Poput ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Odlučit će se, doznajemo, u zadnji tren kada vidi kakve sve obveze još mora obaviti.

Za sada izgleda da ni jedan ministar ne planira ostati preko ljeta u Zagrebu. Lani se svog godišnjeg odrekao jedino ministar financija Slavko Linić jer je operirao žučni kamenac, ali i zato što je, kako je sam rekao, imao previše posla.

Službenih dežurstava, kažu u Vladi, nije bilo ni lani, a neće ih biti ni ovog ljeta. Ministri ionako ne namjeravaju putovati na godišnji u inozemstvo pa će, bude li potrebe, lako doći do Zagreba. Nije isključeno da se između 1. kolovoza i 22. kolovoza održi i koja telefonska sjednica Vlade.  

>> Ljetovanje na moru već od 80 kuna po osobi i danu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije