Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plan laburista za ZG

Godišnje će uštedjeti dvije mlrd. kuna i zaposliti 3000 građana

branko vukšić
Sanjin Strukić/PIXSELL
14.03.2013.
u 12:34

Vukšić se u svom programu posebno oslanja na sudjelovanje Zagrepčana u vlasti i to na način da planira ustrojiti građanske odbore za kontrolu javne nabave

Sloganima 'Promjene su nužne', 'Novi ljudi, nova politika' i 'Glas za laburiste glas je za promjene i razvoj našeg grada', Branko Vukšić predstavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba te listu svoje stranke za Gradsku skupštinu. U svom programu posebno se oslanja na sudjelovanje Zagrepčana u vlasti i to na način da planira ustrojiti građanske odbore za kontrolu javne nabave.

- Milijardu kuna uštedit ćemo samo na kontroli javne nabave. U odborima će sjediti građani i stručnjaci, nešto slično kao porota u sudnici. Sve s ciljem da se pošteno barata gradskim novcem– kazao je Vukšić. Dodao je da takav sustav već postoji u nekim europskim gradovima, naročito onim skandinavskim.

- Gradsku upravu transformirat ću u učinkovitu na dobrobit građana, a ne da imamo jednog Batmana koji ulijeće i prikazuje da pomaže i spašava građane u problemima- napomenuo je Vukšić.

Vukšić obećava zaposliti najmanje 3000 građana samo na rješavanju problema otpada, od kojeg, nakon dolaska na vlast, namjerava napraviti unosan biznis. Ukoliko dobije povjerenje Zagrepčana, obećava u četverogodišnjem mandatu izgraditi i tramvajsku prugu do zračne luke, a na svim početnim tramvajskim stajalištima uredit će velika parkirališta. Na taj način, središte grada, objašnjava Vukšić, oslobodio bi se gužvi, javni prijevoz posato bi brži, a moglo bi se iscrtati i više biciklističkih staza. Još jednu milijardu kuna planira uštediti nakon sanacije sadašnjih starih vodovodnih cijevi, u kojima se po njemu, prosječno u godinu dana, stvori toliki manjak.

- Inicirat ću da se po uzoru na registar branitelja objavi i popis HDZ-ovih i SDP-ovih članova koji su unatoč svojim nesposobnostima zaposleni u Holdingu i gradskoj upravi - obećao je Vukšić.

Ukoliko dobije vlast, u zgradi Zagrepčanke Vukšić namjerava urediti kongresni centar, na mjestu Paromlina dao bi izgraditi multimedijski centar, a Velesajam bi postao filmski grad. U suradnji s Vladom i Ministarstvima njihove urede preselio bi u Sveučilišnu bolnicu u Blatu, a bivšu tvornicu Gorica na Kvatriću, prenamjenio bi u kazalište.

- U Zagrebu imamo veće šanse nego što mnogi misle, a u skupštini s epak odluke neće moći donositi bez Hravtskih laburista- rekao je Vukšić.

Komentara 1

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
16:12 15.03.2013.

Novi ljudi, nova politika a šef stranke je Čačićev HNS-ovac. Kako je gospodin Vukšić pametan, novinar a eto u sve se razumije, od ekonomije do tehnologije. Čudi me da nije obečao gradnju svemirskog centra za uspostavljanje hrvatske kolonije na Mjesecu.cu. To bi sigurno zaposlilo bar 150 000 ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije