Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobna tučnjava

Gledao kako se u krvi guši i vikao: 'Ubit ću ustašu'

abramov
Goran Kovačić/Pixsell
25.04.2013.
u 15:30

Pobjegao: Dušan Cupać poslije zločina pobjegao je obitelji u Srbiju. U istrazi je rekao da ga nije mogao prestati tući

Više od tri godine od krvavog noćnog obračuna dvojice mladića u središtu Rijeke, kada je na Trgu svete Barbare početkom prosinca 2009. godine nasmrt izudaran creski student elektrotehnike Aleksandar Abramov, jučer je na Županijskom sudu u Rijeci počelo suđenje Dušanu Cupaću (25), optuženom za njegovo ubojstvo, i dvojici sudionika u tragičnom događaju.

Jurnjava od Korza do trga

No, Cupaću, koji je dan nakon ubojstva pobjegao iz Hrvatske i sklonio se kod roditelja u Srbiji, sudi se u odsutnosti pa su pred suca Sašu Cvijetića sjeli Dario Savić (28) i Dušanov rođak Dario Cupać (25), obojica optuženi za nepružanje pomoći životno ugroženom Abramovu. Optužnicu su razumjeli, ne smatraju se krivima i obranu neće iznositi, izjasnili su se u sudnici, u kojoj je jučer bila i majka ubijenog Abramova. Punomoćnik obitelji najavio je da će imovinskopravni zahtjev za naknadu štete zbog smrti sina postaviti tijekom postupka.

Prepirka dvojice mladića, Dušana Cupaća i Abramova, počela je u redu za pizzu pred lokalom na Korzu zbog nesuglasica o tome tko je prije na redu da naruči hranu. Nakon svađe, naguravanja i jurnjave od Korza do obližnjeg trga, Dušan Cupać je, tvrdi tužiteljstvo, nasrnuo na studenta udarajući ga šakama i nogama po cijelom tijelu. Nastavio ga je tući rukama i nogama po glavi i tijelu i kad je pao na tlo zadavši mu višestruke ozljede, napuknuće lubanje i prijelom nosa. Upravo zbog obilnog krvarenja iz nosa Abramov se ugušio i preminuo udišući vlastitu krv. Savić i Dario Cupać, iako su vidjeli bjesomučno udaranje, ostavili su bespomoćnog mladića da leži na trgu, a kad su se sva trojica počela udaljavati, Savić je najprije spriječio Dušana Cupaća, koji je ponavljao “Ubit ću ustašu”, da se vrati do Abramova, a nakon nekog vremena zvao je Hitnu pomoć.

Poslali krvavu odjeću

Hrvatskom pravosuđu nedostupan je Dušan Cupać jer Srbija ne izručuje svoje državljane, a Cupać je državljanin i Hrvatske i Srbije. Za ubojstvo je, dajući iskaz istražnom sucu u Valjevu, odakle je još u istrazi u Rijeku stigla odjeća i obuća s tragovima krvi izuzeta iz njegove kuće, preuzeo svu krivnju na sebe. Rekao je da Savić i Dario Cupać nisu tukli Abramova i da su pokušali smiriti situaciju, no tvrdio je i da je svađa krenula po zlu kad ga je Abramov udario šakom u nos, što ga je toliko razbjesnilo da ga nije mogao prestati tući.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije