Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mohamed Aluš:
Povratak na članak

Glavni pregovarač sirijske oporbe podnio ostavku: Nisam uspio osigurati oslobađanje tisuća zatvorenika

Mirovni pregovori o Siriji pod okriljem UN-a u Ženevi su počeli početkom veljače

Komentari 13

MA
makito
19:13 30.05.2016.

ooooooo

VL
MA
makito
19:29 30.05.2016.

a zasto rusi ne podrzavaju oporbu, cudim se i americi koja je sa cjelim demokratskim zapadom bila prvi incijator i investitor u oporbu, a sada pomazu "islamistima" irana,cudno i zapanjujuce>!

VL
GM
Gjuro-Mrki
07:56 31.05.2016.

iračani sami otkrili kak su ih kauboji instalirali na ministarska mjesta.pametnom dosta.to su napravili i u Afganistanu-----------------Libiji(rezultati vidljivi).sad to već 4 godine pokušavaju uraditi i u Siriji.biće još otkazivanja poslušnosti tzv-pregovarača.

VL
LI
Liberdad
11:12 31.05.2016.

Još nešto: ta Vojska islama je poznata po tome što je civile - žene i djecu stavljala u kaveze koje je postavljala na krovove zgrada, prometnice i sl. kako bi im koristili kao živi štit protiv bombardiranja. To se dogodilo nedavno prije otprilike 6 mjeseci u blizini Damaska.

VL
LI
Liberdad
23:07 30.05.2016.

Opet su nam se aktivirali oni Isilovci. Pogledajte količinu minusa, a izgleda da su aktivni noću kao pravi teroristi.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:44 30.05.2016.

ovi kriminalci i teroristi bi vlast bez izbora... i da se najpopularniji političar u zemlji ukloni. divno. to je inače poznata zapadna demokracija. volja naroda da, ali samo ako je po našem interesu. zato i jesu rusi napravili dobar posao.osao. rasturili sve planove zapada u i u vezi sirije. kao i saudijce doveli pred svršen čin. rat cijenom nafte na kraju najviše košta najvećeg arapskog tirana, saudijce, katar i kuvajt. rusi preživljavaju, dok se ovi utapaju u pijesku i gubicima. ova ostavka je samo još jedna u nizu pobjeda asada. on ne popušta otkako je u ofanzivi. vidite da i u medije polako dolazi sve više 'zapadnih' priča o sirijskim vladinim vojnicima kao 'strojevima'? svijet je zasićen sirijom, shvatio narod tko je pokrenuo krizu, i sad se polako stvari privode kraju. turska bije bitke koje ne može dobiti, oslabila, i sad ih još čeka sukob sa kurdima, koji de facto imaju već državu i sigurno financiranje. tako da turska koju je erdogan dobio nije ona kakvu sad ima. osim strateške pozicije turska je danas omražena više nego ikad. a i u samoj turskoj problema kao nikad. tek će tamo izbiti kriza.

VL
GV
golub Vaso
08:50 30.05.2016.

vojska islama tako se zovu, pametnome dosta da vidi o kakvom se teroristickom olosu radi, ali VL po zadatku pise o umjerenoj oporbi, to vise ni mala djeca ne mogu progutati

VL
LD
lopov drpiga
07:55 30.05.2016.

Aluš član vojske islama, poduprt od Saudijske Arabije tako da možemo očekivati da se zalaže za uvođenje demokracije saudijskog tipa...

VL
MX
Mister X
11:22 30.05.2016.

Teorički ne uspijeh u pregovorima za oslobađanje trorista ... Glavni pregovarač "sirijske oporbe" podnio ostavku: Nisam uspio osigurati oslobađanje tisuća zatvorenika-plačenika ¨koji su u oružanim terističkim napadima se borili i ubijali rasturali u vlastitoj državi legalnu vlast narod , kojikoji je još i intenzivno napadan od vanjskog terorističkog neprijatelja; priznato u cijelom svijetu...

VL
LI
Liberdad
10:04 30.05.2016.

Ma da, to je ološ najgoreg tipa. Gledala sam intervju s pokojnim bratom ovog lika (nedavno je ubijen) u kojemu taj dotični govori da cijeli sirijski narod upravo žudi za uvođenjem šerijata i da će to oni odmah napraviti kadd dođu na vlast. Riječ je naravno o notornoj gluposti jer 30% sirijskih građana su alaviti, šijiti, kršćani, Kurdi, Jezidi, Druzi i drugi i svi oni ne žele ni čuti o šerijatu. Što se tiče sunita, kojih ima 70%, većina njih su civilizirani ljudi koji želi ostati u sekularnoj državi i također podržavaju Assada, dok tek jedna militatna manjina u čijim redovima je gomila stranaca želi pretovoriti Siriju u islamsku državu po uzoru na Saudijsku arabiju koja je bez ikakvih pretjerivanja najgora zemlja na svijetu po pitanju ljudskih, vjerskih i ženskih prava. U Assadovoj Siriji sve vjere imaju jednaka prava i mogu otvoreno prakticirati svoju konfesiju, a žene imaju jednaka prava kao i muškarci i mogu se kandidirati čak i za predsjednika. Možda sve žene ne prakticiraju ta prava, ali to nije stvar države već sredina iz kojih potiču.

VL
Avatar superhik74
superhik74
16:33 30.05.2016.

Glavni terorista podnio "ostavku"...Ha, ha, ha... vjerojatno je to napravio jer zna da mu uskoro slijede novi Ruski zracni udari koji bi mogli biti 5 puta jaci od onih koji su ISIL i AlQaidu devastirali za manje od 6 mjeseci. Jest da su sponzori iz Saudiske Vahabije, Turske i Katara ubacili svjeze topovsko meso, dok su im naredbodavci iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Izraela kupovali vrijeme navodnim pregovorima ali imaju Rusi dovoljno bombi za i te kreature sprziti.

VL
DU
Deleted user
12:30 30.05.2016.

Zanimljivi komentari ali po zapadnim zombijima Siriju treba razoriti a zatvorenike pustiti da mogu nastaviti gdje su stali sa ubijanjem. Po scenariju koji je zapad sebi zacrtao osnivanje Islamske države je imperativ. Jedinim cilj takve politike je da sebi u budućnosti osiguraju nove ratove, gdje će opet tu državu proglasi osovinom zla, pa da se imaju sa čime boriti u budućnosti. Arlaukajući kao Buš rat protiv terorizma je imperativ! A svi koji ne žele u tome sudjelovati su naši neprijatelji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.