Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u sukobu interesa

Glavni odbor SDP-a jednoglasno odlučio za pokretanje opoziva Martine Dalić

31.03.2017., Zagreb - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardic, saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac te clan inicijalnog Sredisnjeg savjeta SDP-a za obrazovanje Neven Budak predstavili su na konferenciji za medije u sjedistu st
Patrik Macek/PIXSELL
29.04.2017.
u 15:03

Zaključak predsjedništva da SDP kreće u opoziv ministrice Dalić zbog evidentnog sukoba interesa jer odvjetnička društva Vladi pišu zakone, jednoglasno je prihvatio Glavni odbor, najviše tijelo SDP-a između dviju stranačkih konvencija, potvrdio je novinarima predsjednik Glavnog odbora SDP-a Erik Fabijanić.

Glavni odbor SDP-a jednoglasno je prihvatio zaključak stranačkog predsjedništva vezano uz pokretanje opoziva Martine Dalić s mjesta potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva zbog, kako tvrde, sukoba interesa u slučaju Agrokor.

Zaključak predsjedništva da SDP kreće u opoziv ministrice Dalić zbog evidentnog sukoba interesa jer odvjetnička društva Vladi pišu zakone, jednoglasno je prihvatio Glavni odbor, najviše tijelo SDP-a između dviju stranačkih konvencija, potvrdio je novinarima predsjednik Glavnog odbora SDP-a Erik Fabijanić.

Za političku situaciju u zemlji rekao je da "strmoglavo evoluira" te da u SDP-u donose odluke o svom budućem djelovanju u kontekstu sraza među vladajućima. 

Povodom 10. obljetnice smrti prvog predsjednika SDP-a Ivice Račana, Glavni je odbor jednoglasno usvojio i načela djelovanja koja se, po Fabijanićevim riječima, temelje na Račanovim Tezama za raspravu u SDP-u iz 2006. 

"Glavni odbor je odlučio jednoglasno, po drugi put, osnažiti te odluke koje imaju 29 točaka i koje su aktualne i nakon deset godina", istaknuo je predsjednik Glavnoga odbora.

Rekao je i da stranka neće ograničiti komuniciranje svojih članova preko društvenih mreža.

"Nije u pitanju ograničenje, nego sustav vrijednosti jer nam je važno da građani prepoznaju tko se drži određenih pravila koja su etične i moralne naravi", poručio je Fabijanić, odgovarajući na pitanje novinara.

Komentara 6

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
18:14 29.04.2017.

ha ha ha.... sa pdsmijehom se sjećam na ministre lumene.... Maras, Kotromanović, Bauk, podprecjednice Milanke Opačić i ostatka ekipe bez dana radnog staža i ikakvog postignuća osim zaduženja za 100 milijardi kuna..... I pokušavam zamisliti da tu ekipu vodi jedan Bero.... pa neznaš stranku voditi a kamoi državu. Jadniče.

MI
mica1111
16:35 29.04.2017.

...dati Beri vlast,isto ko i djetetu da vozi Boinga...e,moj Bero...treba još puno vode proteći ispod Savskog mosta...dok ti shvatiš da za politiku nisi...

DU
Deleted user
08:14 30.04.2017.

Novi dan nova prazna parola od našeg Bere,zaboravio je da je baš on i njegova vlada odobrila skupe ruske kredite Agrokoru za kupnju Mercatora po ne realnim cijenama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije