Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Procedura

Glavašu prestaje zastupnički mandat, ali mu ostaje mirovina

glavaš
Arhiva VL
15.08.2010.
u 21:00

Ono bez čega Glavaš ne može ostati jest saborska mirovina jer ima tri uzastopna mandata i više od 15 godina staža.

Saborski mandat zastupnika HDSSB-a Branimira Glavaša, osuđenog za ratne zločine u Osijeku 1991., danas bi i službeno trebao prestati. Odluka je naravno na članovima Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Sabora čija je sjednica sazvana za danas.

– Svi članovi povjerenstva iz redova SDP-a glasat će za prestanak mandata, a nadam se i HDZ-ovi. Upitno je jedino kako će glasovati član odbora iz reda HDSSB-a Ivan Drmić – istaknuo je Arsen Bauk (SDP), potpredsjednik MIP-a. U slučaju da Povjerenstvo izglasa prestanak mandata. odluku, dodao je Bauk, treba potvrditi i Sabor na prvoj idućoj plenarnoj sjednici.

Hoće li to biti 15. rujna, kada Sabor počinje zasjedanje, ili na izvanrednoj sjednici krajem kolovoza, ostaje nepoznato, kao i to kada će se sastati Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove, koji Glavašu mora ukinuti povlastice na koje je kao zastupnik imao pravo. Ono bez čega Glavaš ne može ostati jest saborska mirovina jer ima tri uzastopna mandata i više od 15 godina staža.

Komentara 59

MM
Mladen Miletić
11:28 17.08.2010.

Genijalac koji neda otimanje zasluženih ordena -odličajanaca bolan ( možda po bosanski ? !.

MM
Mladen Miletić
11:39 17.08.2010.

Glavaš heroj heroja iz vrhunskog sloja ! Župan - saborski zastupnik skoro i predsjednik ili premijer na primjer, da ga nisu Hrvati izdali....

OB
-obrisani-
21:31 15.08.2010.

Bravo wotan! Potpisujem u cijelosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije