Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boro Grubišić:

Glavašu i društvu je smetalo što sam postao popularan

13.01.2015., Zagreb - Na sjednici Predsjednistva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika pripremana je nova plenarna sjednica. Boro Grubisic.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.11.2015.
u 17:57

Boro Grubišić, liječnik po struci, kaže da sa svoje 63 godine zadovoljan odlazi u mirovinu u kojoj će se u miru igrati sa svojih petero unu

Boro Grubišić bio je u vrhu po javljanjima u prošlom saborskom mandatu, a na listi HDSSB-a za novi saziv nije ga ni bilo. Štoviše, izbačen je iz stranke, kako je priopćeno, u samoj izbornoj večeri, odlukom Suda časti.

– Kakav je to Sud časti koji nema optuženika? To je prijeki sud – počinje Boro Grubišić. Tvrdi da nikakav sud nije zasjedao te kako je priopćenje o izbacivanju sročeno "brže-bolje" nakon njegove SMS poruke šefu stranke Draganu Vulinu u ponedjeljak ujutro.

– Napisao sam mu u 11.16 sati da dajem ostavku te je red da se rastanemo u miru Božjem. Nikakav odgovor nisam dobio, nešto kasnije nazvao me novinar i rekao mi da sam izbačen – kaže Grubišić.

Konflikt s vrhom počeo je kada su se slagale izborne liste. Nositelj je u Grubišićevoj, V. jedinici bio Osječanin Vulin, a ostali su bez mandata. – Nazvao me Branimir Glavaš i rekao da sam četvrti na listi i pitao me je l' mi to u redu. Pitao sam tko je ispred mene i mogu li biti barem treći. Rekao je: "Ni slučajno". Odgovorio sam mu neka me onda stavi na 15. mjesto, nismo na pijaci. I nakon toga obrisali su me s liste – prepričava.

Bez obzira na to, pozivali su ga, nastavlja, na predizborne skupove – u Vukovaru ga je Glavaš, navodi, izgrlio, u njegovu Brodu nudili su mu i da govori na skupu, ali je odbio.

– Uredno sam se pojavljivao da ne naštetim stranci, za što me sad optužuju. No, očito sam previše govorio u Saboru i postao previše popularan – govori Grubišić.

Javio se, kaže, u 2028 saborskih rasprava, a iza njega su Ivan Šuker i Branko Vukšić s oko 1700.

– Kada sam to iznio Glavašu, nije ni trepnuo, ništa nije rekao – prisjeća se.

Osvojio je 24.300 glasova u svojoj izbornoj jedinici prije četiri godine, a Vulin u nedjelju oko 8500.

– Nije im baš bio dobar potez da prebacuju čovjeka iz Osijeka u Brod, gdje stranku prepoznaju po meni. No, očito je Glavašu smetao na listi u IV. izbornoj jedinici, gdje je on bio nositelj, a morao ga je staviti jer je predsjednik stranke – stava je Grubišić.

Sa svoje 63 godine povući će se, najavljuje, i u političku i u profesionalnu mirovinu. Do odlaska u saborske klupe bio je kirurg u brodskoj bolnici s plaćom od oko 20.000 kuna. – Otišao sam u Sabor na 15.000 kuna, što znači da novac nije bio razlog. Sedam sam godina izvan kirurgije, tehnika je napredovala, ispao sam iz priče – kaže. Zadovoljan je, zaključuje, igrat će se u miru sa svojih petero unuka.

– Boro Grubišić za nas je završena priča – poručuje pak D. Vulin. – Postupak je pokrenut 20. listopada, ali Sud časti stavio ga je u mirovanje do izbora. Zasjedao je dok su se čekali rezultati – rekao nam je kratko. 

>> Boro Grubišić: Povlačim se iz politike, želim živjeti u miru 

>> Boro Grubišić isključen iz HDSSB-a zbog 'nanošenja štete i neistina'

Komentara 26

GL
gladiatus61
18:08 11.11.2015.

pročitali su ih birači,zato su i dobili samo dva zastupnika u saboru...

KO
kompa
18:02 11.11.2015.

hvala vam doktore za sav vas trud ,opravdano ste zasluzili placu u saboru gdje ste bili najaktivniji zastupnik,,,uzivajte sa svojom obitelji i unucima

IV
ivomarjanovic28
18:17 11.11.2015.

Najbolji zastupnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije