Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prati ga policija

Glavaš opet u Hrvatskoj, pustili ga iz zatvora na sestrin pogreb

branimir glavaš
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
24.10.2012.
u 11:06

Gordana Sambunjak umrla je u 63. godini nakon duge i teške bolesti, a obred pokopa vodio je don Ivan Mustać koji je pozdravio "sve prijatelje iz nikad pokorene Slavonije te sve saborske zastupnike"

Branimir Glavaš nakon tri i pol godine došao je ponovno u Hrvatsku. Na gradskom groblju u Biogradu na Moru pokopana mu je sestra Gordana Sambunjak (63). Ispratilo ju je više stotina prijatelja, članova obitelji i poznanika.

Glavaš je Bosnu i Hercegovinu, gdje odslužuje osmogodišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina, danas napustio oko 10 sati. Na graničnom prijelazu Vinjani od bosansko-hercegovačke policije preuzela ga je hrvatska policija i nešto prije podneva prepratila u kuću obitelji njegove preminule sestre. Sućut obitelji i potresenom te vidno mršavijem Branimiru Glavašu došli su u Biograd dati brojni saborski zastupnici HDSSB-a i vodeći ljudi osječke lokalne uprave Vladimir Šišljagić, Krešimir Bubalo, Dinko Burić i Ivan Drmić. S novinarima nisu komunicirali.

Od nekadašnjih stranačkih kolega iz HDZ-a na sprovodu Glavaševe pokojne sestre pojavili su se Drago Krpina i biogradski gradonačelnik Ivan Knez. Branimira Glavaša u Biogradu su pod rotacijom pratila četiri policijska vozila, a u osiguranju je bilo 15-ak policajaca. Glavaševa sestra Gordana Sambunjak umrla je u 63. godini nakon duge i teške bolesti, a obred pokopa vodio je don Ivan Mustać koji je pozdravio "sve prijatelje iz nikad pokorene Slavonije te sve saborske zastupnike".

Karmine se održavaju u biogradsko gostioni Guste, a i to nadzire policija.

>>Tri puta pucali u žrtvu pa tijelo gurnuli u Dravu

Komentara 33

SL
slavicabosnjak317
11:26 24.10.2012.

Ne vidim nikakav razlog zašto mu nebi dozvolili da prisustvuje sahrani svoje sestre!

AR
arjavas
11:36 24.10.2012.

Kakav heroj ? hodal je po Osijeku u maskirnoj odori naoružan do grala i okružen tjelohraniteljima a do prvih crta obrane nije ni dolazio.

BA
Balija
13:12 24.10.2012.

Iskrena sućut gos.Glavašu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije