Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korupcija

Glasnogovornik vukovarske policije uhićen zbog mita

mito
PIXSELL
14.03.2011.
u 07:45

Uhićen je prilikom primopredaje novca. Policija ga je, s još jednom osobom, ispitala i potom pustila

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je, potkraj prošloga tjedna, provela istragu nad policijskim službenikom PU Vukovarsko-srijemske županije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare na štetu K. M. (1980.) iz Vinkovaca.

Spominje se 5000 eura

Prema navodima iz policijskog izvješća, uhićeni policajac tereti se da je 31-godišnjoj Vinkovčanki obećao zapošljavanje u državnoj upravi te da je zauzvrat tražio i dobio 7400 kuna. Protiv njega je policija podignula i kaznenu prijavu. Neslužbeno se iz policijskih krugova može doznati da je uhićeni policajac Krunoslav Žgela, inače glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, te da je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.

Za razliku od policijskog izvješća, u policijskim krugovima može se čuti da je Žgela kao mito tražio 5000 eura te da ga je prilikom primopredaje policija uhitila na osnovi prijave oštećene osobe.

Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Nikola Bešenski nije htio potvrditi, ali niti demantirati da je riječ o Žgeli, ali je govoreći o slučaju naveo da je riječ o osobi s inicijalima K. Ž.

– Uhićena osoba odvedena je istražnom sucu zbog kaznenog djela prijevara. Nakon što je iznio obranu, zajedno s još jednom osobom, pušten je na slobodu. Slijedi redoviti sudski postupak – rekao je kratko Bečenski. Iz PU se doznaje i da je Žgela do daljnjega suspendiran, a da će za njegovu daljnju karijeru presudan biti sudski postupak. Sam Žgela u kratkom nam je telefonskom razgovoru potvrdio da je bio uhićen, ali i da je riječ o namještaljci.

Kako bilo, nedavno imenovani novi načelnik PU vukovarsko–srijemske Ivan Matić imat će pune ruke posla kako bi sredio stanje unutar PU i stvorio upravu koja će biti ponos MUP-a. O stanju u upravi govori i nedavna istraga unutrašnje kontrole MUP-a koja je ispitivala voditelja prijavljenoga jer se kod brojnih kolega na poslu, ali i u raznim prodavaonicama, zadužio i novac nije vraćao.

Skrivena kamera

Poznati su i slučajevi da policijski djelatnici uzimaju mito na autocesti ili pljačkaju mjenjačnicu. Prije nekoliko godina zabilježen je i slučaj uzimanja novca na graničnom prijelazu Bajakovo, gdje je granični policajac uzimao mito od turskih državljana koji su ga snimili skrivenom kamerom. Tijekom prošle godine javnost je upoznata i sa slučajem vukovarskog policajca koji je tjednima krao čokoladice po vukovarskim prodavaonicama na putu do posla.

Policajci spominju i slučaj mladoga policajca koji je na mjestu prometne nesreće ozlijeđenoj osobi ukrao mobilni telefon. 

Komentara 49

32
321961
17:14 14.03.2011.

posaljimo ga u japan

ES
eu slavonac
17:42 14.03.2011.

i onda se ti zaposli pored ovakve stoke sramota dokle više

OB
-obrisani-
13:52 14.03.2011.

admine,razumem sto brises bez reda i zakona,sto sam sebe ne razumes a kamoli tudju ironiju i sarkazam,al sto me,bre,banujes,aj razumem kad lajem,nego si mi blokirao sve zive nickove bez ikakvog razloga.....strasno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije