Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katolici neka glasuju koga su biskupi preporučili

Glas Koncila okrenuo ploču i podržava Milana Bandića

milan bandić, bozanić
Arhiva VL
05.01.2010.
u 17:04

Glas Koncila podržao je Milana Bandića u drugom krugu predsjedničkih izbora. Naglašava se kao treba glasovati za osobu, a ne za stranku.

Glas Koncila podržao je Milana Bandića u drugom krugu predsjedničkih izbora. Nakon što je prošloga tjedna u istu ravan stavio dvojicu kandidata i nakon što je Bandić u dvosatnom subotnjem susretu dobio otvorenu podršku kardinala Josipa Bozanića, Glas Koncila sada okreće ploču. Naravno, u uvodnom komentaru ne izgovara se izrijekom Bandićevo ime, ali svakome pismenijem bit će to u potpunosti jasno, jer valja npr. glasati za osobu, a ne za stranku te za onakav kršćanski lik koji opisuju biskupi u svojoj poruci (očito Bandić), a ne agnostika poput Josipovića.

"Birači će, vrlo vjerojatno, sada, nakon propuštene prve prilike, biti sposobniji prepoznati stranački i medijski farizeizam koji se u nastavku predsjedničke izborne kampanje očituje u naknadnom strukturalnom raskrinkavanju mrlja protukandidata radi grupnoga interesa, a ne, kao što bi to trebalo uvijek biti a ne samo pred izbore, radi općega dobra", piše vlč. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila, dodajući da "svi birači koji imalo žele da u hrvatskom društvu i hrvatskoj državi bude makar malo bolje, dužni su preuzeti odgovornost, izići na izbore i dati glas onome koga po svojoj savjesti prepoznaju kao prihvatljivijega".

"Biračima katoličkim vjernicima od velike pomoći za prepoznavanje prihvatljivijega kandidata mogu biti kriteriji koje su naši biskupi iznijeli u svojoj predizbornoj poruci, a eventualno neodazivanje na izbore trebali bi shvatiti kao grijeh propusta i neodgovornosti za opće dobro", piše Miklenić.

"Budući da su u drugi krug predsjedničkih izbora ušla dvojica kandidata koji zajedno nisu dobili niti četvrtinu glasova biračkoga tijela u Hrvatskoj (odnosno možda oko petinu od svih birača s pravom glasa) - jedan je dobio 640.594 a drugi 293.068 glasova - kao i da oba kandidata dolaze iz političkoga miljea SDP-a, birači će morati birati, jer su nepovratno propustili prvu priliku, između onih koji predstavljaju manjinu u hrvatskom društvu. Takav je rezultat prvoga izbornog kruga uspjeh medijskih manipulacija kao i skrivenih kontrolora hrvatskoga društva. Ipak, birači jako dobro znaju da među dvojicom preostalih predsjedničkih kandidata postoji golema razlika", zaključuje Miklenić i pridružuje se onima u Crkvi koji misle da će im sljedećih pet godina bolji partner s Pantovčaka biti Milan Bandić, a ne Ivo Josipović.

Komentara 391

OB
-obrisani-
21:56 05.01.2010.

Ovi sto su proti crkve ,svi ,skoro svi spominju popove i popadiju,pa me i ne iznenadjuje tako misljenje .Fala Bogu niko ne spominje nase Fratre.

OB
-obrisani-
22:12 05.01.2010.

ja-ma- Dali si ti protiv ili za komunjare, nije mi jasno za Bandića si a protiv komunjara!!!

OB
-obrisani-
20:42 05.01.2010.

znamo JUMPER..... ,,dosta dugo lijepis taj jadni post po forumima...!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije