Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice

Generalu Kruljcu prijeti nečastan otpust iz vojske

kruljac
Marko Mrkonjić/PIXSELL
08.07.2011.
u 14:40

U slučaju jednomjesečnog istražnog zatvora, vojska neće čekati generala Kruljca.

Generalu Mladenu Kruljcu prijeti nečastan otpust iz vojske. Ako istražni sudac Županijskog suda u Osijeku, na USKOK-ov zahtjev, zapovjedniku kopnene vojske HV-a odredi mjesec dana istražnog zatvora, vojska neće čekati. Prema pisanju Tportala, bio bi to kraj njegove karijere jer si vojska ne može dopustiti da toliko dugo bude bez zapovjednika segmenta koji čini 80 posto snaga.

Savjetnik premijerke Jadranke Kosor za sigurnost Vlatko Cvrtila kazao je da uhićenje tako visokog dužnosnika postavlja pitanje kako je moguće da je dugi niz godina jedna tako problematična osoba mogla uopće biti postavljena na funkciju koja je četvrta po rangu u vojsci. Cvrtila dalje naglašava da smatra kako samo uhićenje generala Kruljca neće ugroziti sigurnost države jer se zemlja "ne nalazi ni u kakvoj vojnoj ili sigurnosnoj napetosti".

– Njegovu će funkciju preuzeti njegov zamjenik Zdravko Petrinel, brigadni general. Tako je to hijerarhijski složeno upravo da se u ratnoj situaciji ne bi dopustile komplikacije oko izbora nasljednika na važnim funkcijama u vojsci – objasnio je Cvrtila.

Komentara 9

NE
nex
15:11 08.07.2011.

Ajme,partizanštine i komesarštine!

OB
-obrisani-
15:29 08.07.2011.

To su te glavonje koje kad su na pozicijama koje ne zasluzuju umisle da im niko nista ne moze i da one mogu kako hoce.... Neznam kakv je bio prije rata,ali polsije rata se nista dobro za njega nije culo... Kome je bio cilj drzati ga na najodgovornijem mjestu HVO-a.... Nek ga otpuste ,mislim da svi casni djelatnici HV nece zaliti ,jer on je taj koji je ostavio mrlju na njima ... Oduzeti mu sva priznanja i odlikovanja ,jer takvi ljudi ih ne zasluzuju...Kad su mogli oduzeti Glavasu ,mogu i Kruljcu...

BI
Bisera
16:40 08.07.2011.

koliko zamazanih stvari pa gdje mi živimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije