Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez zakonskih obveza

Generalna skupština UN-a podržala arapsku rezoluciju o Siriji

Haile Gebrselassie
17.02.2012.
u 08:10

Sirija smatra da će UN-ovo podržavanje rezolucije samo pogoršati stanje u zemlji i ohrabriti "teroriste"

Generalna skupština UN-a podržala je rezoluciju kojom osuđuje kršenje ljudskih prava u Siriji i pozvala na prekidanje nasilja. Potaknuti inicijativom Arapske lige, koja traži odstupanje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada s vlasti, izglasavanjem rezolucije pokušat će okončati krizu koja mjesecima razdire Siriju, javlja BBC.

Sirija smatra da će UN-ovo podržavanje rezolucije samo pogoršati stanje u zemlji i ohrabriti "teroriste".

Kina je ranije najavila da u Damask šalje izaslanika koji će pregovorima pokušati doći do "mirnog i odgovarajućeg" rješenja.

Neobvezujuća rezolucija koju je prihvatio UN podržava plan Arapske lige kojim se želi zaustaviti svakodnevna ubijanja. Rezolucija je sastavljena po modelu rezolucije Vijeća sigurnosti na koju su Kina i Rusija uložile veto. Za razliku od prethodne odbijene rezolucije, ova koju je podržala Generalna skupština nema nikakav zakonski značaj, ali članice UN-a nadaju se da će podržavanjem rezolucije povećati politički pritisak na Damask i primorati sirijsku vlast da zaustavi nasilje.

Ključne riječi

Komentara 7

TO
tomvuk
10:46 17.02.2012.

Assad ce izgubiti ovaj sukob sa \"teroristima\" i ti mu je jasno i sada nemoze stati jer postoji opasnost da ga objese sa gradskog rasvjetnog stupa. Nestati ce ga kao i ostalih diktatora koji su napustili ovu planetu, hvala Bogu.

OB
-obrisani-
10:53 17.02.2012.

Citav slobodni svijet je glasao protiv ove rezolucije; Sjeverna Koreja, Zimbabve, Venezuela, sirija i Islamska Republika Iran!

MR
mraf
09:17 17.02.2012.

Sirija smatra kako će UN-ovo podržavanje rezolucije samo pogoršati stanje u zemlji i ohrabriti \"teroriste\". ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pa to i jeste cilj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije