Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktivna obrana

Kruljac i ostali ostaju u pritvoru. Terete se za štetu od 16,5 mil. kn

kruljac (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/10
09.07.2011.
u 10:55

General Kruljac je na ispitivanju negirao krivnju. Kaže da će to dokazati u daljnjem postupku.

– Moj se branjenik branio aktivno, iznio je obranu dosta detaljno, bila je kompaktna i govorio je o onom što je radio. Negirao je krivnju jer krivice apsolutno nema i to će se dokazati u daljnjem postupku. Toliko vam mogu reći, ostalo je tajna jer je cijela istraga tajnovita – rekao je novinarima Marko Dumančić, odvjetnik generala HV-a Mladena Kruljca nešto iza 14 sati ispred zgrade osječkog Uskoka gdje je, zajedno sa šefom brodsko-posavskog HDZ-a Zdravkom Sočkovićem, iz PU Osječko-baranjske dovezen točno u 11 sati.

Nakon tri sata iznošenja obrane, pred okupljenim novinarima, koji ga pri ulasku u zgradu Uskoka zbog zaštite policajaca nisu mogli vidjeti, pojavio se umorni general. Djelovao je kao da će se srušiti, a na upite novinara “generale, recite nešto”, samo kratko uzvratio “Dobar dan”.

Ipak, odvjetnik Dumančić stanje za malverzacije sa zemljištem osumnjičenog zapovjednika kopnene vojske ocijenio je dobrim.

– Osjeća se dobro, sportaš je, vojnik i tako, a danas se osjeća i kao okrivljenik – kazao je Dumančić čiji je branjenik pred istražitelje jedini stigao bez lisica na rukama.

U prostorijama osječkog Uskoka prije Kruljca i Sočkovića, ispitan je brodski poduzetnik Ivan Rimac kojemu je Općina Sibinj, kako se sumnja, za milijun eura preprodala zemljište koje je od države dobila za izgradnju Poslovne zone, a koje je prethodno uredila vojska besplatno iako su radovi bili vrijedni oko šest milijuna kuna. Rimac je, sumnja se, zemljište kasnije preprodao za daleko veće iznose.

Uz njega ispitan je i autoprijevoznik Željko Garić koji je navodno bio jedan od kupaca zemlje. Posljednji su pred istražitelje Uskoka izašli načelnik općine Sibinj Ivica Batinić te općinski vijećnik Ivan Mišković.

General Kruljac i još petero okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, neki klasičnim, a neki pomaganjem, ostat će u istražnom zatvoru osječkog županijskog suda sljedećih 30 dana, odlučio je večeras sudac istrage Anto Rašić. Odluka je donesena radi mogućnosti utjecaja na svjedoke, a kod nekih i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Time je, rekla je zamjenica ravnatelja USKOK-a i voditeljica osječkog ureda Zorka Fumić, prihvaćen prijedlog USKOK-a. Istragu dalje vodi DORH. Odvjetnici osumnjičenih uložit će žalbu. Uskok je priopćio da Kruljca i ostale tereti zbog malverzacija zemljištem, na kojima su oštetili Općinu Sibinj za najmanje 16,5 milijuna kuna.

>>Sve o uhićenju generala Kruljca čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Komentara 196

BL
Bljakonja
21:21 09.07.2011.

Drži se, generale!

AB
abendblatt
09:17 10.07.2011.

Iste paralele kao i sa Podravkinim odmaralistem u Pirovcu, dobili na poklon, pa jeftino prodali da bi skupo preprodali.

OB
-obrisani-
08:33 10.07.2011.

Čedo pssssssssssssttttttttt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije