Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Generacija 'kratkog fitilja': Što misle o životu u Hrvatskoj

naslovnica
06.05.2017.
u 00:02

Zagovaraju ravnopravnost, svjesni nepostojanja apsolutne slobode, a ljudska prava, objašnjavaju, kršila su se ili se krše upravo zbog spola, rase i seksualne orijentacije

Generacija su “kratkog fitilja”. Osjećajni, istodobno osjetljivi. Naročito usudi li se netko dirnuti u njihove obiteljske ili prijateljske odnose.

Nacionalnost i vjeroispovijest za njih su rođenjem dobivene “osobine” koje nisu, ili barem ne bi trebale biti, izgovor za podjele.

Zagovaraju ravnopravnost, svjesni nepostojanja apsolutne slobode, a ljudska prava, objašnjavaju, kršila su se ili se krše upravo zbog spola, rase i seksualne orijentacije.

Dvadeset učenika zagrebačke Tehničke škole Ruđera Boškovića s kojima smo razgovarali i čije smo zadaće iz hrvatskog jezika pročitali tako ukratko opisuje svoju generaciju rođenu 2002. godine, ali i razmišljanja o temama kojima su izloženi.

>>Cijelu priču pročitajte u Obzoru subotnjeg tiskanog izdanja Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Bitka na desnom centru: Most želi biti novi HDZ

>>Zdravstvu prijeti urušavanje, 23 milijarde kuna nisu dovoljne

>>Shanaelle Petty: Ne želim biti manekenka, želim biti znanstvenica

>>Predsjednica će odlikovati Milku Zadro, majku junaka Blage

Komentara 5

OD
otac_domovine
04:28 06.05.2017.

Je li to onaj Ivan Aralica koji je napisao autobiografski roman Fukara?

DE
derin
21:49 05.05.2017.

Most želi glasove desnice, a sad su s SDP-om surađivali u svih šesnaest, jos k tome u slučaju novih izbora nadaju se suradnji s SDP-om. Uostalom vukovarskoj srijemskij županiji vec surađuju.

ZA
zakrapina
22:17 05.05.2017.

MOST može grabiti glasove samo u sdp-ovm bazenu, a naivci s tzv. desnice koji su MOSTu zadnje izbore dali glas su otvorili oči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije