Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačani nadzor

Kršenje prometnih propisa: Što mislite gdje bi se trebale postaviti prometne kamere?

U Vrpolju započela 24-satna akcija nadzora brzine u prometu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
04.04.2024.
u 16:46

U petak, 19. travnja, održat će se 24-satni pojačani nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske

Ravnateljstvo policije pozvalo je građane da svojim policijskim upravama predlože lokacije na kojima se krše prometni propisi kako bi se 19. travnja ta područja pojačano nadzirala. Naime, temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2024. godinu, u petak 19. travnja održat će se 24-satni pojačani nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske te u više od 20 država članica ROADPOL-a.

"Nepropisna brzina i dalje je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, stoga ova preventivno-represivna akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja sudionika u prometu i povećanju svijesti vozača o opasnostima prekoračenja propisanih zakonskih ograničenja", ističe Ravnateljstvo policije.

U provođenje akcije građani se mogu uključiti tako da dostave svoje prijedloge o lokacijama na području svih policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, na kojima bi se po njihovom mišljenju trebao obavljati nadzor brzine. Nakon dostave prijedloga, Ravnateljstvo policije pojašnjava kako će policijski službenici donijeti konačnu odluku o lokacijama na kojima će se provoditi akcija, a koje moraju ispunjavati propisane uvjete. Više informacija građani mogu pronaći na stranicama svoje policijske uprave. Popis svih policijskih uprava dostupan je OVDJE.

Što mislite o lokacijama za pojačani nadzor brzine, kao i gdje bi se trebale postaviti prometne kamere, možete nam pisati i u komentarima, kao i na našem Facebook profilu. 

Komentara 6

BU
burza
18:42 05.04.2024.

Nigdje jer kamera nece smanjiti nesrece ako se vozaci ne pridrzavaju propisa i nemaju pometi. aju peti

Avatar gusjenica
gusjenica
22:00 04.04.2024.

Počinjem sumnjati i u te kamere. Kako to da građani osjete gdje su ugroženi prekoračenjima brzine a kamera nije tu nego negdje gdje ju nikada ne bi očekivali. Vjerujem i da svi prekršitelji nisu jednaki. I tu ima jednakijih. Uglavnom, u nama je problem.

KI
kingtom
20:54 04.04.2024.

na svaki kilometar, idiota za volanom ima sve više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije