Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet slovaka

Gašparovič: Skori ulazak Hrvatske u EU temelj za još jaču suradnju

milanović, ivan gašparovič (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/5
12.07.2012.
u 11:20

Govoreći o investicijama, premijer Milanović izdvojio je trenutne strateške infrastrukturne projekte za Hrvatsku, a to su riječka luka i izgradnja, odnosno modernizacija, željezničke pruge od Rijeke prema unutrašnjosti.

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović sastao se danas s predsjednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem. Sastanku je nazočio i potpredsjednik Vlade Neven Mimica, a u slovačkom izaslanstvu bili su potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčák te ministar gospodarstva Tomáš Malatinský. Dva su izaslanstva razgovarala o političkoj i gospodarskoj situaciji u Europi i regiji, s posebnim naglaskom na odlične bilateralne odnose između Hrvatske i Slovačke.

– Naša članstva u NATO-u, a skorim ulaskom Hrvatske i u Europskoj uniji, temelj su za još jaču suradnju – istaknuo je predsjednik Slovačke Gašparovič. U tom kontekstu naglašena je važnost jučerašnjeg Hrvatsko-slovačkog gospodarskog foruma, gdje su istaknute brojne mogućnosti za suradnju, posebice u području energetike, infrastrukture, prometa, zaštite okoliša i turizma. Stoga je i na današnjem sastanku bilo riječi o nužnosti proširenja područja i intenziteta gospodarske suradnje i međusobnih investicija.

Govoreći o investicijama, premijer Milanović izdvojio je trenutačne strateške infrastrukturne projekte za Hrvatsku, a to su riječka luka i izgradnja, odnosno modernizacija, željezničke pruge od Rijeke prema unutrašnjosti, od koje će imati koristi sve države srednje Europe, uključujući Slovačku. Ovom je prigodom također je zahvalio Slovačkoj na najbržoj ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju Europskoj uniji.

Komentara 3

KO
koza2
11:37 12.07.2012.

"Ostavite svaku nadu, vi koji ulazite..." Sve se događa polako,ali sigurno ,kao poplava nas,tiho ,obuzima i kad shvatimo ,bit će već prekasno.... Sloboda je pojam o kome ćemo opet pričati,jer bit ćemo porobljeni....

KO
korisnik2
13:44 12.07.2012.

jesus christ, kakav kolosalni "uspjeh" imperatora zorana! a tek vesne pusic????

SA
Savjest
11:41 13.07.2012.

"Ima li premijer Milanović hrabrosti i mudrosti pokrenuti javnu bitku za jačanje kompetitivnosti u kojoj će se obračunati s isprepletenim interesima pravih pozadinskih vladara hrvatske ekonomije?" (Iz članka koji se ne može komentirati!) Nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije