Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Statut

Gase se mjesta Hloverke i Kunića, a svi urednici postaju – v. d.!

\'19.01.2010. Zagreb, Hrvatska - Sjednica Programskog Vijeca HRT-a. Hloverka Novak Srzic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/3
15.05.2011.
u 19:00

Josip Popovac mora u ponedjeljak Programskom vijeću HRT-a predložiti imena kandidata za nove funkcije – v.d. glavnih urednika HTV-a i HR-a

Objavom u Narodnim novinama o stupanju na snagu novog Statuta HRT-a, koji je u petak usvojen u Saboru, Prisavlje u ponedjeljak dobiva novu v. d. uredničku (programsku) garnituru. I to cjelokupnu! Naime, prema novom Statutu gase se funkcije v. d. direktorice programa HTV-a Hloverke Novak Srzić i v. d. glavnog urednika Informativnog programa Renata Kunića, a isto vrijedi i za Hrvatski radio, jer se umjesto njihovih uvode nove funkcije – glavnih urednika HTV-a i HR-a.

No i oni će, do izbora novog predsjednika uprave HRT-a (za što će se natječaj raspisati u ponedjeljak na hitnoj zajedničkoj sjednici NO-a i PV-a) imati prefiks “v. d.”, a njihova će imena, kao i imena svih v. d. urednika programa, morati predložiti Programskom vijeću HRT-a privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac.

Drugim riječima, do ponedjeljka je većina prisavske garniture bila v. d, a od odsad će svi postati v. d.! Neslužbeno doznajemo da će većina sadašnjih programskih urednika redakcija, uz taj privremeni prefiks svoje poslove nastaviti obnašati i preko ljeta, odnosno do početka rujna, kad se bira trajna garnitura (koja bi trebala odraditi i predstojeće parlamentarne izbore), a da će novih imena u Popovčevoj novoj v. d. kadrovskoj križaljci biti otprilike 20 posto.

Među njima su svakako i novi (operativni) v. d. urednici Informativnog programa HTV-a i HR-a, što znači da R. Kunić napokon ima šansu da se “riješi” svoje (najnezahvalnije) funkcije i dobije neko “mirnije” radno mjesto. A kad je pak o Hloverki riječ, ona je ovih dana i sama izjavljivala kako može raditi sve, pa i biti ponovno novinarka. Hoće li se njezino ime možda ipak naći na Popovčevu popisu prijedloga, znat će se danas, a jednim od kandidata za urednika IP-a spominje se i sadašnji haaški izvjestitelj Dražen Miočić.

Komentara 45

OB
-obrisani-
02:20 16.05.2011.

Zaboravljate kvaku 23...Em glumataju da su javna televizija - em su si preimenovali pretplatu u \"porez na posjedovanje\" - em emitiraju sponzorirani program.. A to ne samo da je protuzakonito - nego nema šanse ..

RR
Rrrracoon
22:46 15.05.2011.

Bolje reci hdz-e televizija nego htv-e. Hloverka niti je dobra urednica, a jos je gora novinarka. Program gori ne moze biti nego sto je sada, a sve pod patronatom hdz-a i njihovih sluga

MY
mycropht
21:47 15.05.2011.

@mala ulica: Koliko od tih 4.500.000 Hrvata koji žive i rade vani znaju hrvatski?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije