Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi nakon kuvajta

Gana postala 86. država koja je priznala neovisnost Kosova

Behxhet Pacolli
AFP/PIXSELL
24.01.2012.
u 09:03

Predsjednik i šef diplomacije Gane već su prije obećali priznati neovisnost, a sada je to i službeno učinjeno

Republika Gana postala je 86. država koja je priznala neovisnost Kosova, izjavio je u ponedjeljak prvi potpredsjednik kosovske vlade Bedžet Pacoli na konferenciji za novinare u Prištini.

Kako prenose Nezavisne novine, Pacoli je rekao da su mu tijekom sastanka s predsjednikom Gane Johnom Attom Millsom u SAD-u te šefom diplomacije u Turskoj ti dužnosnici obećali da će priznati neovisnost. Gana je to u ponedjeljak učinila i službeno i tako postala prva zemlja koja je priznala neovisnost Kosova nakon Kuvajta, koji je to učinio u listopadu prošle godine.

Pacoli je rekao da se nada kako će odluka Gane o priznanju utjecati i na druge bivše britanske kolonije koje još nisu priznale Kosovo.

Komentara 6

OB
-obrisani-
21:00 24.01.2012.

I Srbija ima more,preko bratske Crne Gore

OB
-obrisani-
09:51 24.01.2012.

u, hebote!!! sad kad je Gana priznala, nema više cile-mile...

DE
DERAN
09:58 24.01.2012.

woow gana je priznala kosovo sad će keljmendi slati bakljave u afriku.... no....i dalje manje od pola zemalja.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije