Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočekivano

Gajski preuzeo koprivničke obućare i nastavlja proizvodnju

Sloga
Marijan Sušenj/Pixsell
22.07.2010.
u 12:00

Gajski najavljuje rezove u broju zaposlenika, ali potom i novo zapošljavanje

Iako je prije samo nekoliko tjedana tvrdio da ga ne zanima kupnja Sloga obuće d.o.o, koprivnički poduzetnik i vlasnik Eurospužve Milan Gajski na jučerašnjoj je javnoj dražbi na Trgovačkome sudu u Bjelovaru kao jedini zainteresirani za nju izlicitirao pola milijuna kuna.

Za početak – rezovi

Gajski je rekao da će u Slogi nastaviti proizvodnju i dodao kako mu se čini da će tvornica stati na zdrave noge. Ipak, da bi se planovi ostvarili, najavljuje velike rezove.

– U početku će se broj radnika morati smanjiti kako bi tvornica stala na noge i kako bi se proizvodnja mogla kvalitetno širiti. S vremenom će se opseg posla povećavati, a cilj je da na kraju zaposlim 500-tinjak radnika – najavio je Gajski.

Kako bi nastavio obućarsku proizvodnju, kaže da će od Podravske banke za 13,9 milijuna kuna otkupiti nekretnine koje je banka prije dva tjedna po istoj toj cijeni kupila na javnoj dražbi. Kupnja nekretnina je, kaže Gajski, već gotova stvar.

U budućnosti, pak, pogone namjerava preseliti na novu lokaciju u industrijskoj zoni ili na svoje privatno zemljište u Reki.

S obzirom na to da Sloga obuća duguje Slogi d.d., posao stečajnog upravitelja Franje Otročaka u Koprivnici još nije završen.

– Tvrtka kći Slogi duguje najamninu, nisu plaćeni računi za struju, a radnicima za prvi mjesec rada nisu plaćeni doprinosi, što se vodi kao dug stečajnog dužnika – upozorava Otročak, koji se boji da će biti prisiljen pokrenuti ovrhu za Sloga obuću.

Upravitelj procjenjuje da će stečaj biti završen u rujnu.

– Osobno mislim da će se proizvodnja u Koprivnici nastaviti, a smatram da je to i Gajskom glavni cilj. Sloga obuća ima dovoljno poslova i može jako lijepo poslovati, ali neke stvari u samoj organizaciji tek treba posložiti. Treba vidjeti što će biti prvi potezi novog vlasnika – kazao je Otročak.

Proširenje Dravske

Osim udjela u Sloga obući, na jučerašnjoj javnoj dražbi prodavalo se i zemljište površine 17.000 četvornih metara u Dravskoj, koje je za milijun kuna kupio Grad Koprivnica.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić najavio je da će ovo povoljno kupljeno zemljište iskoristiti kako bi proširili poslovnu zonu i otvorili nova radna mjesta u proizvodnji.

Ključne riječi

Komentara 2

GG
ggajski
21:58 04.07.2015.

Gajski nije nikaj loše napravil. -Ponosna unuka.

Avatar DoubleW
DoubleW
13:23 22.07.2010.

\"Sloga obuća ima dovoljno poslova i može jako lijepo poslovati\" Bitno da do sad nije te si je stečajni upravitelj našel šta uništiti do kraja. Hrvatska priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije