Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PROSVJEDA

'Gajevci' na prisilnom odmoru čekaju plaću za prosinac

gajfm
Foto: Maja Šantoši /Pixsell
1/3
05.03.2011.
u 13:56

U naredna dva tjedna Uprava i sindikat trebaju pronaći rješenja za očuvanje 330 radnih mjesta i nastavak proizvodnje

SLATINA  - Radnici prezaduženog poduzeća 'Gaj FM' u Slatini, koji su nakon osmodnevne obustave rada i neisplate dvije plaće u četvrtak mirno prosvjedovali na gradskim ulicama prozivajući za svoje teškoće HDZ-ovu vlast, vlasnike i upravu tvrtke, tražeći od Vlade RH da im pomogne u isplati plaća i očuvanju 330 radnih mjesta, prihvatili su zaključke s mirenja predstavnika radnika i Sindikata PPDIV-a s Upravom, a u petak su napustili poduzeće i kod kuće će čekati izvršenje potpisanih obveza. – Uprava je preuzela obvezu da najkasnije utorka isplati plaću za prosinac, nakon čega će započeti raditi. Radnicima će biti isplaćen i jednomjesečni putni trošak, a plaću za siječanj trebaju dobiti do kraja ožujka.  Sindikat i Uprava preuzeli su obvezu da u naredna dva tjedna pronađu rješenje za prezaduženu tvrtku kako bi se izbjegao stečaj i omogućio nastavak proizvodnje. Vrijeme provedeno u obustavi rada radnicima će se priznati kao korištenje godišnjeg odmora, kaže Šimo Orešković, regionalni povjerenik  Sindikata PPDIV-a.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
IVICA BELA
12:59 07.03.2011.

A šta su čekali i čemu su se nadali zašto nisu štrajk pokrenuli kada ih je bilo 1200 nego su čekali da dođu na 300 i kada je baš sve pokradeno od šlepera,furgona pa do strojeva šta se je čekalo a zna se 15 god. da propadaju sve dublje i dublje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije