Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RS nazvao državom

Gaf slovačkog predsjednika: RS i BiH su isto kao Češka i Slovačka

gasparovic
AFP/Pixsell
28.11.2012.
u 20:55

Slovački predsjednik Ivan Gašparović danas je u Banjoj Luci imao jedan popriličan diplomatski gaf kada je odnos Republike Srpske i BiH usporedio sa odnosima njegove zemlje i Češke.

Slovački predsjednik Ivan Gašparović danas je u Banjoj Luci imao jedan popriličan diplomatski gaf kada je odnos Republike Srpske i BiH usporedio sa odnosima njegove zemlje i Češke. Očito je kako Gašparović nije upoznat s činjenicom da Republika Srpska nije država, za razliku od Češke.

Gašparović je u govoru o političkim prilikama u BiH na konferenciji za novinare s Miloradom Dodikom, kazao kako postoji dobra suradnja \"između Slovačke i Češke Republike i u tom kontekstu treba produbiti i suradnju Bosne i Hercegovine i Republike Srpske\", piše Dnevni Avaz.

Dodao je i da su \"RS i BiH kao i Slovačka i Češka, po mnogo toga slične\". - Ako je uspješna RS, bit će uspješna i BiH, a time i zapadni Balkan - kazao je Gašparović i dodao da o političarima zavisi do koje su mjere spremni na suradnju i traženje konsenzusa.

Dodik je kazao da je zadovoljan što je Gašparović podržao europske integracije BiH.

>>Dodik objavio dokument kojim se zagovara BiH iz tri dijela

 

Komentara 7

OB
-obrisani-
22:51 28.11.2012.

gaf nije vidi s da slovacka ima za diplomate i ovakve da ih nzoven " katastrofalne ljude koji niti poznaju pravna i regulativna znacaja drzava, a "rs" je dio te Drzave zvane BiH) slovacka mora da skoluje diplomate, a nea ne da ih samo imenjuje

CV
crna vrana
11:25 29.11.2012.

Zbog ovog Gašparovićevog gafa, Dodig će ga odlikovati Ordenom zasluga za prečansko srpstvo, s likom đenerala Mladića, po njemu imenovati ulicu ili trg u Bajnoj Luci, te proglasiti vječno prijateljstvo između RS i Slovačke.

Avatar toxic alien
toxic alien
22:18 28.11.2012.

Usporedba ne stoji jer su Ceska, Slovacka i Republika Srpska etnicki homogene sredine, dok to Federacija BiH nije. Mozda je htio reci da je Federacija BiH vrlo slicna bivsoj Cehoslovackoj, pa se zato Cehoslovacka i raspala. Nadam se da se i Federacija BiH moze raspasti na isti nacin kao i Cehoslovacka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije