Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostaci režima

Gadafijevi "plaćenici" osuđeni na teški rad i doživotni zatvor

libija (1)
VL
05.06.2012.
u 08:28

24 Ukrajinca, Rusa i Bjelorusa proglašena su krivima za popravljanje naoružanja dok su, kako piše u optužnici, radili kao plaćenici za Gadafijevu vojsku

Za vladavine Moamara al-Gadafija Libija je uvijek snažno bila povezana s Rusijom i Ukrajinom, koje su, podsjetimo među posljednjima priznale novu libijsku vlast, a za tu privrženost svrgnutom vladaru, čini se, plaćaju njihovi državljani koji su se u Libiji zatekli nakon ustanka. Naime, 24 Ukrajinca, Rusa i Bjelorusa proglašena su krivima za popravljanje naoružanja dok su, kako piše u optužnici, radili kao plaćenici za Gadafijevu vojsku.

Jedan od njih, koji je proglašen vođom tima plaćenika, osuđen je na doživotni zatvor dok su ostali kažnjeni sa 10 godina teškog rada. Svi osuđeni, javljaju svjetski mediji, zanijekali su krivnju te tvrde kako su u Libiji radili za naftnu kompaniju, ali su nakon izbijanja sukoba prisiljeni ostati i raditi za vojsku.

Muškarci su uhićeni u kolovozu prošle godine u predgrađu Tripolija. Nakon nekoliko saslušanja tijekom posljednjih mjeseci libijski sud donio je prvu presudu protiv navodnih Gadafijevih plaćenika.

Ključne riječi

Komentara 29

WS
Wer Sind Sie Herr Sorge
08:58 05.06.2012.

Ukrajinci,Bjelorusi,Rusi - tri slavenska naroda Ovako je kad im sudi rezim u Libiji koji je dosao na vlast nasiljem uz pomoc Amerike.

WS
Wer Sind Sie Herr Sorge
09:04 05.06.2012.

AFP - Zapadna medija pisu ovako Ukrajina je imala veze s Gadafijem rezimom ....... A tko nije nakon sto je Gadafi isplatio 10 miliona dolara za svakog putnika .... Dalje nastavlja AFP Ukrajina je imala 1500 svojih gradjana u Libiji.... I samo 20 uhapseno hahaaaa... ... AFP dalje pise kod Gadafija je bila zaposlena medicinska sestra po imenu Galina Kolotnitska.....hahaaaa Dobro im ide propaganda Evo na engleski ispoda . Ukraine had close links with Kadhafi's regime and estimates that around 1,500 of its citizens were in Libya before the conflict started in mid-February 2011. Among them was Kadhafi's Ukrainian nurse, Galina Kolotnitska.

ZE
.zeitgeist.
08:57 05.06.2012.

Oni pametniji već sada plaču za Gadafijem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije