Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libija

Gadafijev sin Khamis ubijen u zračnom napadu kod Tripolija

gadafi
Reuters/PIXSELL
29.08.2011.
u 18:50

Gadafijeva supruga, kćer i dva sina s djecom pobjegli su u Alžir

Gadafijev sin Khamis ubijen je danas u zračnom napadu 60 kilometara južno od Tripolija, objavili su zapovjednici Libijskog nacionalnog vijeća, a prenosi britanski Sky.

Khamis Gdafi ubijen je prema njihovim navodima, u svom automobilu marke Toyota, pod punim naoružanjem, a pogođen je najvjerojatnije projektilom iz helikoptera Apache zračnih snaga NATO saveza.

Supruga Moamera Gadafija, Sofija, njegova kći Aisha, te sinovi Hannibal i Mohammad s djecom, ušli su jutros u Alžir prešavši Alžirsko - Libijsku granicu, objavio je danas alžirski ministar vanjskih poslova.

Hannibal Gadafi i supruga kipućom vodom mučili dadilju

Nakon što su snage Libijskog nacionalnog vijeća počele zauzimati rezidencije Moamara al Gadafija i članova njegove obitelji, sve više detalja iz njihova raskalašenog života izlazi na površinu.

Novinari CNN-a razgovarali su u Tripoliju s tridesetogodišnjom Shweygom Mullah, koja je bila dadilja i godinu dana radila je za Gadafijeva sina Hannibala i njegovu suprugu Aline čuvajući njihova sina i kćer.

Ispričala im je svoju potresnu priču da je bila izvrgnuta maltretiranju, zlostavljanju čak i polijevanju kipućom vodom. Shweygino lice prekriveno ranama i opeklinama otkriva okrutnu stranu rada za Gadafijeva sina i njegovu ženu.

Shweyga Mullah, inače Etiopljanka, priča da je prvih šest mjeseci sve bilo u redu, a onda ju je Aline polila kipućom vodom.

Tri mjeseca kasnije mučenje se ponovilo, ali ovaj put puno ozbiljnije.

– Aline je bila nervozna jer njihova malena kći nije prestajala plakati, a ja sam je odbila udariti. Nakon toga Aline me odvukla u kupaonicu i zavezala mi noge i ruke iza leđa. Preko usta mi je zalijepila vrpcu i počela me polijevati kipućom vodom – ispričala je Mullah dodavši kako joj tri dana nisu davali ni hranu niti vodu.

Osim toga morala je gledati pse kako jedu i stajati na hladnoći ispred kuće. Kaže kako joj se stanje pogoršalo, no Aline nije nikome dozvolila da joj pomogne, već je zaprijetila da će se onome tko joj pomogne dogoditi isto.

Na kraju joj je ipak pomogao stražar koji ju je odveo u bolnicu. Shweyga je kazala kako za godinu dana rada kod Gadafijevog sina i njegove žene nije dobila nikakvu plaću.

Komentara 49

RE
@rea
21:15 29.08.2011.

Da, to je taj @Riznice A 2005. je u Fr. osudjen uvjetno na 4 mj. jer je u hotelu premlatio vlastitu suprugu, ovu istu Alinu. Najgore od svega, bila je tada u 2. stanju.

JA
jaruzelskia
22:52 29.08.2011.

Evidentno,neki hrvati su protiv slobode i zato daju minuse za anonymus... Anonymous Retaliates FBI http://www.youtube.com/watch?v=hZ3xZp7F_wQ&feature=related

DO
Dondado
06:33 30.08.2011.

Koliko ovaj ima sinova svako malo jedan poginuo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije