Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusi najavili

Gadafi spreman odreći se vlasti u zamjenu za sigurnosna jamstva

gaddafi
Reuters
05.07.2011.
u 12:03

Pukovnik je navodno zatražio da njegovu sinu Saifu al-Islamu bude dopušteno kandidirati se na idućim izborima ako on odstupi s vlasti

Libijski vođa Moamer Gadafi spreman je odreći se vlasti u zamjenu za sigurnosna jamstva, prenosi Reuters. Prema napisima u ruskim medijima, visokopozicionirani ruski službenik potvrdio je kako su Gadafijeve namjere postale jasne samo dan nakon ruskih pregovora sa šefom NATO-a Andreasom Foghom Rasmussenom i južnoafričkim predsjednikom Jacobom Zumom o završetku rata u Libiji.

Isti izvor potvrdio je i kako su druge zemlje, uključujući i Francusku, spremne Gadafiju dati ta jamstva, a između ostalog pukovnik je navodno zatražio i da njegovu sinu Saifu al-Islamu bude dopušteno kandidirati se na idućim izborima ako Moamer odstupi s vlasti. Libijska vlada u ponedjeljak je potvrdila kako pregovara s oporbom koja i dalje ne može prijeći preko pitanja Gadafijeve sudbine.

Saif al-Islam rekao je francuskim novinama da se u pregovorima nije povuklo pitanje svrgavanja njegova oca s vlasti nakon 42 godine, a pobunjeničko Nacionalno prijelazno vijeće i dalje smatra da Gadafi može ostati u Libiji ako se odreče  vlasti.

Komentara 19

BU
bubica5
12:56 05.07.2011.

BRISEL - NATO je u poslednja 24 sata pojačao napade na Libiju a Rusija i Alijansa danas nisu uspeli da prevaziđu neslaganje oko vojne kampanje zapadnih zemalja. NATO je gotovo udvostručio tempo operacije u Libiji u odnosu na proteklih nekolikoo nedelja i za 24 sata izvršio čak 71 napad, gađajući ciljeve na istočnom frontu i oko Tripolija. ........ zaigra ce mecka i na vasa vrata i to vrlo brzo belosvetske ubice

OB
-obrisani-
13:03 05.07.2011.

Gadafi spreman odreći se vlasti u zamjenu za besplatnu godinu dana ljetovanja na Braču i sporadičnih posjeta svojih idola nevinog Ante, nevinog Šešelja i nevinog Ratka u klimatiziranoj čeliji Haaškog zatvora..

NJ
Njamanjam
12:58 05.07.2011.

Što je Srbo, Kosovo još uvijek peče? Neka, neka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije