Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljeni dokumenti

Gadafi za predsjedničku kampanju Sarkozyju dao 50 milijuna eura

Moamer Gadafi
Reuters/PIXSELL
13.03.2012.
u 09:53

Nakon sastanka koji se održao 6.listopada 2005. godine, u vladinim dokumentima piše kako je financiranje kampanje NS (Nicolasa Sarkozyja) riješeno u potpunosti

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy primio je 50 milijuna eura za predsjedničku kampanju od bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija, piše DailyMail.

Francuska internetska stranica Mediapart objavila je vladine dokumente u kojima piše kako je Sarkozy, dok je još bio ministar u vladi Jacquesa Chiraca, nekoliko puta zajedno sa suradnicima posjetio Libiju, a nakon sastanka koji se održao 6.listopada 2005. godine piše kako je financiranje kampanje NS (Nicolasa Sarkozyja) riješeno u potpunosti.

>>Gadafi financirao Mesićevu izbornu kampanju!

Na stranici tvrde kako je 50 milijuna eura "oprano" kroz račune banaka u Panami i Švicarskoj, a trgovac oružjem Ziad Takieddine kao posrednik organizirao je prijenos novca.

Francuski predsjednik odbacio je u intervjuu na nacionalnoj televiziji optužbe, prenosi Local.

- Ako je Gadafi financirao moju kampanju, onda nisam baš bio zahvalan - kazao je Sarkozy. 

Još prošle godine Sarkozyija je prozivao i Saif al-Islam, sin bivšeg libijskog vođe, te je tražio da vrati novce Libiji.

- Mi smo ga financirali, imamo sve detalje dogovora i spremni smo sve otkriti - kazao je tada Saif, no Sarkozy je odgovorio kako su optužbe groteskne te kako je kredibilitet Saifa kao i njegovog oca nikakav.

Komentara 36

AM
antient@monster
10:31 13.03.2012.

očito je da je sarkozy smeće od čovjeka. klasično za bilo kojeg političara

TO
Toni50
10:31 13.03.2012.

Gadafi za predsjedničku kampanju Sarkozyju dao 50 milijuna eura, zato mu je iz zahvalnosti dao gurnuti metalnu šipku odozdol do uha... Jel je smatrao da je to jako malo kod tolikog ulja ... Da je Gadafi bio Grk sada bii dobio drugu rundu po 130 milijardi eura pomoći od francusko-njemačkih diktatora iz EU-a.. Ovako je jasno da drugo nije zaslužio. Osim toga ko šiša Gadafija Libija je interesantna koja če platiti slobodu kroz godinice toliko osloboditeljima sa neba , da suma data Grcima če igledati kao prava sića koja se poklanja !!!!

M3
Miške 3
11:53 13.03.2012.

Dao mu ogromne novce, a N S ga onda izdao i dao pogubiti. Kepec ostaje kepec, a M.Gadafi je bio i ostat će veliki !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije