Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLICE

Gadafijeva supruga i kći prebjegle u Tunis kao dio izaslanstva Libije

libija (1)
VL
19.05.2011.
u 09:09

Prema tvrdnjama tuniske sigurnosne službe prije nekoliko dana prešle su u Tunis i trenutačno su smještene u izbjegličkom centru u Djerbi

Safiya Gadafi, supruga pukovnika Gadafija, i njihova kći Aisha napustile su Libiju. Prema tvrdnjama tuniske sigurnosne službe prije nekoliko dana prešle su u Tunis kao dio libijskog izaslanstva i trenutačno su smještene u izbjegličkom centru u Djerbi.

Njihov odlazak velik je udarac za Gadafijev vojni režim ionako uzdrman dezerterstvom ministra za naftu Shukria Ghanema koji je prebjegao u utorak.

Deseci visokopozicioniranih pukovnikovih službenika, uključujući ministre i veleposlanike, napustili su zemlju od početka pobune. Gadaffija su čak napustili i najvjerniji podanici, ministar unutarnjih poslova Abdel-Fatah Younes al-Obeidi te bivši ministar vanjskih poslova i UN-ov ambasador, koji je s Gadafijem bio desetljećima – Ali Abdussalam el-Treki. Ipak, najveće razočarenje za Gadafijev režim je odlazak bivšeg ministra pravosuđa Mustafe Abdul-Jalilija koji je postao predsjednik pobunjeničkog Nacionalnog tranzicijskog vijeća.

Arapski mediji još u utorak izvještavali su da je i Gadafijev najstariji sin Muhammed Muammar Gadafi napustio Libiju pod izlikom neophodnog "zdravstvenog liječenja" i smjestio se, kao i Safiya i Aisha Gadafi, u Tunisu.

Inače, Safiya Gadafi, pukovnikova druga supruga, pratila je do sada svog supruga u stopu. S njim je bila i kada je 30. travnja raketirana kuća u kojoj je poginuo Gadafijev najmlađi sin Saif al-Arab.

Komentara 32

KM
korto malteze
10:15 19.05.2011.

...bio je okružen poltronima kao i svi vlastodršci ali oni koji mu ostanu jedino i vrijede..

GP
GP66
10:48 19.05.2011.

@irani Naravno da ce ga slomiti..... Ali je barem pokusao da se odupre bespravnoj kolonizaciji svoje zemlje od zapadnih mocnika. I nije protjerao otpravnika poslova po naredjenju izvana.

IR
irani
10:02 19.05.2011.

Kraj se priblizava, malo manje polako nego prosli tjedan, znatno brze nego prije mjesec dana. . Samo da podsjetim na izjavu jednog od velikih tupamrosa na forumu: \"17.05.2011. u 21:38h Ugo Kajvez je napisao/la: Uzalud, ..... već i ameri govorere da će rat vjerojatno dobiti ga \" :) :) :) :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije