Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S PREDSJEDNIKOM FIDE

Gadaffi uz partiju šaha: Ne planiram se povući

gadafi
Reuters/PIXSELL
13.06.2011.
u 09:11

- Naglasio je da neće napustit Libiju jer je to njegova domovina i zemlja u kojoj su umrla njegova djeca i unučad - prenio je Gadaffijevu poruku Ilyumzhinov

- Ne planiram se povući - rekao je Muammar Gadaffi predsjedniku Svjetske šahovske federacije (FIDE) Kirsanu Ilyumzhinovu uz partiju šaha koju su u nedjelju odigrali u Tripoliju, prenosi Reuters.

I dok diljem zapadne Libije traju borbe između Gadaffijevih snaga i libijskih pobunjenika, ruski ekscentrik, koji je svojedobno tvrdio da je ugostio izvanzemaljce, odigrao je partiju šaha i s Gadaffijevim najstarijim sinom Muhammadom.

- Susret je trajao oko dva sata i igrali smo šah - potvrdio je Ilyumzhinov za ruski Interfax.

- Naglasio je da neće napustit Libiju jer je to njegova domovina i zemlja u kojoj su umrla njegova djeca i unučad. Rekao mi je i kako ne razumije koju poziciju bi on to trebao napustiti s obzirom na to da nije ni premijer, ni predsjednik, ni kralj - prenio je Ilyumzhinov.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
15:51 13.06.2011.

Heeeh da nem je 5-6 ovakvih “diktatora”( Izgradio je osmo cudo svijeta ,supervodovod za $ 25 milijardi) Citiram:”U Libiji pod tim “strašnim” Gadafijem nema gay-parada, pljački, sirotinje na ulici, vanjskog duga. Libijci imaju beskamatni kredit tijekom studija. Prima se prosječnaa plaća za zanimanje koje imate ako ne nađete posao nakon završenog fakulteta. Točnije, država vas plaća kao da radite u struci. Po stupanju u bračnu zajednicu, država Libija poklanja stan ili kuću. Libijci imaju privilegiju kupovanja automobila po tvorničkoj cijeni.Koliko je poznato, Libija ne duguje nikome ni lipe, a ima potpuno besplatno zdravstveno osiguranje i obrazovanje! U Libiji je 25% ljudi visoko obrazovano. Pod tim “strašnim diktatorom” Gadafijem Cijena 40 kruha iznosi 0,15$,cijena litre benzina je 11 centi, a svaki Libijac ima pravo liječiti se o trošku države bilo gdje u svijetu. Također, svaki Libijac ima pravo studirati gdje hoće a ima plaćen stan, hranu, školarinu, knjige, automobil i mjesečni džeparac od 2.500 eura. Molimo cijelu vladu RH da ode u Libiju, a nama neka dođe Gadafi pa da i mi tako “loše” živimo kao Libijci.

JA
jaruzelskia
23:03 13.06.2011.

Hrabro, ponosno i domoljubno!

OB
-obrisani-
12:35 13.06.2011.

od Gadafija su napravili FENOMENA isto ko od Bin Ladena,,,, sve je to isplanirano,,heehehheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije