Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela gradnja hladnjače

Frutarija u hrvatsko-ruskom vlasništvu ulaže 3 milijuna eura

Frutaria
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/4
06.03.2014.
u 17:30

Dolazak Frutarije na lipičko područje pohvalio je i gradonačelnik Vinko Kasana koji je istaknuo zasluge i svoga prethodnika Antuna Haramije

Splitska tvrtka Frutarija koja je u hrvatsko –ruskom vlasništvu u lipičkoj poduzetničkoj zoni počela je gradnju hladnjače s ULO komorama u koju će biti uloženo 3 milijuna eura. Dio novca, 450.000 eura dobili su iz IPARD programa. Na današnjem polaganju kamena temeljca rečeno je da će hladnjača biti kapaciteta 3.000 tona voća i povrća.

- Kada u srpnju bude gotova zaposlit ćemo 15 osoba, a indirektno i puno više. Već sada planiramo gradnju još jedne hladnjače jer smo iznenađeni interesom koji su pokazali voćari za ovu hladnjaču – kazao je Zlatko Matijašević, direktor i suvlasnik Frutarije koja se bavi , otkupom, prodajom i skladištenjem voća i povrća te proizvodnjom soka od jabuka. 

Tvrtka već ima i vlastite nasade jabuka u Donjim Andrijevcima i Lipiku, a u planu je podizanje većih nasada jabuka od 20 do 30 hektara za što se kupuje zemljište. Plasman voća već je osiguran, a najveći dio trebao bi završiti na ruskom tržištu. 

- Proizvodi iz Lipika će biti prodavani u Rusiji jer je kvaliteta voća i povrća iz Hrvatske jako dobra i cijenjena. Očekujemo širenje proizvodnje i plasmana. Hrvatska je inače prekrasna zemlja u koju sam se zaljubio prije 6 godina kada sam s obitelji ljetovao u Umagu –istaknuo je Andrey Tsitrinovich, ruski suvlasnik Frutarije.

Dolazak Frutarije na lipičko područje pohvalio je i gradonačelnik Vinko Kasana koji je istaknuo zasluge i svoga prethodnika Antuna Haramije. –Investicijeinvesticije te otvaranje radnih mjesta je ono što je naš cilj. Drago nam je što će ova hladnjača u drugoj fazi biti nadopunjena još jednom hladnjačom tako da će njezin ukupni kapacitet 10.000 tona – kazao je Haramija.

Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević koji je zajedno s Zlatko Matijaševićem položio kamen temeljac zahvalio investitorima što su došli na područje Požeško – slavonske županije i odlučili se upravo u Lipiku izgraditi hladnjaču te na taj način pomoći ovom kraju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije