Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSS u Karlovcu

Friščić: Za optužnice bivše JNA imam dvije riječi: "malo sutra"

hss (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/8
02.10.2011.
u 14:45

- Pokušavaju nas tući odozdo i odozgo, s lijeve i desne strane, ali vjerujem da ćemo znati odgovoriti im na pravi način, kazao je Friščić

- Srbija je prije šest ili sedam godina donijela zakon da nemaju ništa sa Srebrenicom, Vukovarom, agresijom..., ali imaju s optužnicama, onima što su JNA oficiri podizali, iznudili od naših ljudi batinama. Na optužnice koje je JNA pokretala gledamo s dvije riječi: "Malo sutra!" - izjavio je Josip Friščić, predsjednik HSS-a, u nedjelju u Karlovcu.

Podsjetivši na ono što je zahvaljujući njihovoj stranci napravljeno u protekle četiri godine, okupljenim HSS-ovcima na centralnom skupu 7. izborne jedinice poručio je da krenu među prijatelje i poznanike i govore o programu i HSS-ovcima kojima je cilj služiti a ne uzimati, te da u predizbornoj kampanji neće imati autobuse onih koji će isti dan pljeskati nekoliko puta na različitim mjestima, nego doći u kuću i razgovarati.

- Neki govore da je 21 najljepša brojka. To je kao u ajncu tražiti kartu više, lutrija. Ako dobiješ, sve nosiš. Ako dobiješ više, onda je tropa. To spada u tu skupinu - rekao je Friščić, naglasivši da je većina koalicijskog sporazuma s HDZ-om ostvarena.

U 7. izbornoj jedinici HSS će na parlamentarne izbore u koaliciji sa Zelenom strankom, a potporu će im dati i nezavisni Dubravko Delić, karlovački dogradonačelnik i nekadašnji član te stranke. Božidar Pankretić, koordinator ove izborne jedinice, vjeruje da će na prosinački izborima stranka osvojiti najmanje dva zastupnička mandata.

- Pokušavaju nas tući odozdo i odozgo, s lijeve i desne strane, ali vjerujem da ćemo znati odgovoriti im na pravi način. Znali smo i do sada, pomagali onima kojima najviše treba, zalažući se za ravnomjerni razvoj Hrvatske. Zato smo gradili ceste, vodovode, kanalizacije, pročistače, obnavljali crkve... Neće nam nitko zabraniti da obnavljamo ono što su neki uništili i tako o ćemo i nastaviti - zaključio je Pankretić.

Kandidate na izbornoj listi nije otkrio, kazavši da njihova imena još treba usuglasiti no da su, uz njega, okosnica HSS-ovci koji su bili u izvršnoj vlasti i svakodnevno dokazuju što čine i koji su im planovi.

Ključne riječi

Komentara 35

XP
xpsp1a
16:41 02.10.2011.

friščiću, imam i ja za tebe dvije riječi, 3% maximum

DA
dardal
14:57 02.10.2011.

Ali Friščiću i ti si dio Saveza za EU-ropsku uniju i neće biti kako ti želiš nego kako kaže Bruxeeles i Beograd.

OB
-obrisani-
15:40 02.10.2011.

Da, od kukuriku nema ni glasa, mora da su promukli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije