Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađe u HSS-u

Friščić prepušta mandat Bajsu, ali s tim se ne slažu svi u stranci

Matić, Friščić, Bajs
Željko Hladika/Pixsell
20.12.2011.
u 16:57

– Nigdje u Statutu HSS-a ne piše da je ovlast predsjednika stranke odrediti saborskog zastupnika – kaže Matić

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić odlučio je da on neće iskoristiti svoj osvojeni mandat za Sabor, već je na svoju ruku mandat proslijedio potpredsjedniku stranke Damiru Bajsu, koji je bio na drugom mjestu njegove liste u drugoj izbornoj jedinici.

S tom se odlukom ne slažu svi u stranci pa je glavni tajnik stranke Nenad Matić Saboru uputio prijavu u kojoj traži da se ne uvaži dopis o zamjeni izbornog zastupnika HSS-a jer je to napravljeno "suprotno odredbama Statuta HSS-a, Zakona o političkim strankama i Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor".

– Nigdje u Statutu HSS-a ne stoji da je ovlast predsjednika stranke odrediti saborskog zastupnika. On može dati prijedlog Predsjedništvu, ali to može napraviti i svatko  drugi – objašnjava Matić te dodaje da sve akte HSS-a koji se šalju nadležnim državnim tijelima mora ovjeriti glavni tajnik službenim pečatom stranke promjera 35 mm.

– Nažalost, ovaj dopis nije poslan sukladno Statutu pa je upotrijebljen pečat promjera 25 mm koji služi isključivo za poslove platnog prometa – nastavlja Matić te dodaje da za mjesto u Saboru ima više kandidata unutar stranke. U HSS-u je, kaže, u tijeku kandidacijski postupak i sazvana je izborna glavna skupština koja će se održati 28. siječnja 2012. te definirati novo vodstvo HSS-a.

– Apsolutno je nelegitimno da predsjednik HSS-a daje jedini mandat Bajsu. Demokratska načela i poštenje nalažu da se novom vodstvu ostavi mogućnost da u skladu sa Statutom odluči o zamjeni izabranog zastupnika i ne isključuje se mogućnost da to bude upravo isti prijedlog – zaključuje Matić.

Komentara 14

YO
yocko
17:47 20.12.2011.

To sve ide iz kuhinje Korenkorupcije i Hrgove jer se Hrg gura svom silom u sabor a pomaže mu Koren.

SU
suncobran
19:06 20.12.2011.

@yocko pa kum mum(i)u dužan je pomoći Hrg želi biti i vođa HSS-a a i zaslužan je prošle godine podjelili su zemljište po podobnosti čak po 130 hektara iako je zakonom dozvoljeno do 40 hektara s time da imaju još neriješenih slučajeva da bi ovih dana bili raspisani opet natječaji i sad vrijedi pravilo maksimuma 40 hektara šta radi državno odvjetništvo-NIŠTA- štiti ih i čekaju termoelektranu u Orehovcu da dobiju struju da možu upaliti kompjutore i krenuti sa prijavama

HR
hr76
17:27 20.12.2011.

Još jedan dokaz da Friščić HSS smatra svojim vlasništvom! Hitno održati stranačke izbore i onda neka novo čelništvo odredi zastupnika, ovo je sramota da jedan čovjek sve (krivo) odlučuje - to je i dovelo ovu staru hrvatsku stranku do ovog teškog poraza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije