Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebarjevo desno

Friščić potvrdio: HSS na izbore izlazi samostalno

josip friščić
Nikola Ćutuk/PIXSELL
11.06.2011.
u 12:29

Predsjednik HSS-a je konstatirao kako su pregovori oko ulaska Hrvatske u EU, što je bio politički prioritet, završili, te sada više nema potrebe za odgodu izbora

Na svečanosti obilježavanja dana rođenja braće Radić u njihovom rodnom Trebarjevu Desnom; 145. godišnjice rođenja Antuna i 140. godine od rođenja Stjepana Radića, potpredsjednik Sabora i predsjednik HSS-a Josip Friščić potvrdio je kako će njegova stranka na parlamentarne izbore izaći samostalno.

- Iako smo četiri godine bili u vladajućoj kolaciji, kojoj smo dali svoj doprinos, ne bojimo se svojim programom izaći samostalno pred građane. Naše članstvo se u međuvremenu povećalo za trećinu, a imamo mnogo mladih, sposobnih i obrazovanih članova. U našem izbornom programu ponovo će biti stvaranje uvjeta za ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske, kako bi svi građani ostvarili egzistenciju na svojim ognjištima. To je preduvjet da i naša poljoprivreda dobije mjesto koje zaslužuje. HSS će sigurno i u budućnosti biti stabilizirajući, konstruktivni i razvojni faktor na hrvatskoj političkoj sceni. Kada ocjenjujemo protekle četiri godine u koaliciji, moramo priznati da je bilo problema, teškoća i promašaja, ali je bilo i mnogo pozitivnih stvari - rekao je Friščić.

Predsjednik HSS-a je konstatirao kako su pregovori oko ulaska Hrvatske u EU, što je bio politički prioritet, završili, te sada više nema potrebe za odgodu izbora. Izrazio je uvjerenje da će se uskoro sastati predstavnici koalicije, kako je to najavila premijerka Jadranka Kosor, te da će se do kraja mjeseca znati i termin izbora. Rekao je kako će se zauzeti da to bude potkraj jeseni ili najkasnije početkom zime.

Inače, obilježavanje rođendana braće Radića proteklo je mnogo dostojanstvenije i svečanije nego ranijih godina, kada je svečanost bila ispolitizirana i podijeljena. Prvi su put čelnici HSS-a s predsjednikom Friščićem i Sisačko-moslavačke županije sa županicom Marinom Lovrić Merzel vijence uz poprsja braće Radića polagali zajednički. Osim toga, potpredsjednik Sabora je u Martinskoj Vesi otvorio tradicionalnu konjogojsku izložbu čiji je pokrovitelj bila županica Lovrić Merzel.

 

Komentara 34

VI
vidimškoj
21:38 11.06.2011.

evo šanse da ljigo ode u povjest............

LE
lebar
23:32 11.06.2011.

napokon da i ti friscicu,vjerno pseto nestanes sa politicke scene

DU
Deleted user
20:02 13.06.2011.

Trenutno po anketama, HSS kotira jako slabo (za očekivati). Normalno da idu samostalno-tko god da ide s njima u koaliciju, HSS će ga povući na dno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije