Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj agonije?

Frankopanov investicijski fond predao ponudu za kupnju Vjesnika

'23.06.2010., Zagreb - Vjesnik, redakcija  . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
11.04.2012.
u 14:12

Oak Investment Management Group zatražio je pregovore o kupnji lista, što je povjerenstvo podržalo.

Londonski investicijski fond Oak Investment Management Group, iza kojeg stoji Nicholas Frankopan, podnio je i službenu ponudu za kupnju lista Vjesnik. To je ujedno bila i jedina ponuda koja je pristigla na natječaj.

Kako doznajemo, na današnjem otvaranju ponuda peteročlano povjerenstvo, u kojem su bila tri predstavnika Narodnih novina – press, koji je vlasnik lista, i dva predstavnika zaposlenih u Vjesniku, otvorilo je ponudu britanskog fonda koju je potpisao Nicholas Frankopan, u kojoj se kaže da se slažu s točkom 2 natječaja u kojoj piše da novi vlasnik mora preuzeti sve zaposlene u Vjesniku, kojih ima 98, ali i podnijeti bankovno jamstvo prvorazredne banke za plaćanje svih obveza prema radnicima, dobavljačima i državi, koje iznose 13,997.947,04 kn i/ili prihvatiti obvezu direktnog unosa spomenutog iznosa kao ulaganja u tvrtku.

Prema nekima od temeljnih uvjeta, mora se nastaviti izdavati Vjesnik još najmanje dvije godine.

Oak Investment Management Group zatražio je daljnje pregovore o kupnji lista, što je povjerenstvo podržalo.

Predstavnici radnika posebno su zatražili da pregovori počnu što je prije moguće, po mogućnosti već sutra, jer već tri mjeseca nisu dobili plaće.

 

Komentara 9

TV
Tata Vijolata čudo jadno
15:25 11.04.2012.

Jesu li to na pomolu prve hrvatske novine?

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
15:45 11.04.2012.

To nisu Frankopani, točka, posljednje je dokrajčio Leopold I Habsburgovac (inače hrvatski kralj). Radi se o obitelji de Dominis koja si je naljepila titulu Frankopana i lovi u mutnom na ovim prostorima od 1990-ih. Ova gamad se poziva na nekakvukakvu fantomsku \"stariju\" lozu Frankopana o kojoj ne postoje nikakvi povijesni zapisi niti dokumenti. Lažno plemstvo sa šupljim titulama i istim takvim namjerama. Došli su vidjeti šta se još može izmusti iz ove sirotinje.

NE
nepotrebni
14:58 11.04.2012.

Koliko je prašine digao Frankopan u EPH-u, mora da čovjek valja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije