Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekad bilo...

Franjevci: Što se to dogodilo da J. Kosor zagovara Družbu Adriju?

Kosor (1)
Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
20.06.2010.
u 17:49

Nakon razgovora s Putinom premijerka tvrdi da su "uklonjene sve prepreke koje su bile prošlih godina u ekološkom smislu"

Najava premijerke Jadranke Kosor o nastavku "intenzivnih razgovora vezanih za projekt Družba Adria digla je na noge Franjevački svjetovni red iako je premijerka, koja je prije pet godina bila žestoka protivnica tog projekta, jasno dala do znanja kako su "uklonjene sve prepreke koje su bile prošlih godina u ekološkom smislu".

Premijerka je to izjavila nakon subotnjeg sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Ništa do kraja nije dogovoreno, nego su nastavljeni razgovori koji su s Rusijom prekinuti pod pritiskom Crkve i dijela zaštitara. Franjevci su se oglasili priopćenjem i ističu da su zgroženi oživljavanjem projekta od kojega bi Hrvatska mogla imati, kako kažu, "20 do 100 milijuna dolara koristi".

– Jasno nam je da projekt Družba Adria nije zadovoljio na procjeni Studije utjecaja na okoliš, no nije jasno zašto Vlada nakon te procjene nije odustala od tog projekta. Utvrđeno je da bi njegovo ostvarenje na mnoge načine Hrvatsku izložilo velikim rizicima koji bi ugrozili i okoliš i gospodarske djelatnosti usko povezane s čistim okolišem. Pitamo se što se u međuvremenu dogodilo da je gospođa Kosor od velike protivnice projekta Družba Adria tijekom kampanje 2004. godine postala njegovom velikom zagovornicom – stoji, uz ostalo, u priopćenju koje potpisuje nacionalni ministar brat Vid Mato Batorović.

Franjevci se pitaju zbog čega je premijerka promijenila stranu. No postavlja se i pitanje zašto se franjevci u laičkoj državi izravno miješaju u energetske projekte.

Ključne riječi

Komentara 185

SK
skofik
18:53 20.06.2010.

Jaca je išla od Putina moljkakt neku lovicu, neki kredit, aranžman, ili slično, no Putin neda, pa neda, zapeo za Držbu i ne pušća ko fox terijer. E , pa onda je red da Jaca popusti.

BA
baća45
19:48 20.06.2010.

Nulta stopa korupcije ????? A šta je sada sa projektom visokog rizika za Jadransko more ????? Kako je odjednom postao prihvatljiv????? Dok je Mesić zagovarao --ona se žestoko protivila, sada kad je u poziciji dogovara taj isti projekt ???? Nema Nema nama spasa ---- ova država jednostavno mora propasti kad narod bira ovakve vlasti ili kad dopušta da mu ih postavljaju !!!

OB
-obrisani-
18:50 20.06.2010.

Ma dajte, nije Jaca ništa kriva, ona je samo slijedila instrukcije......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije