Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi u prirodu

Francuski studenti otvorili sezonu kupanja u NP Krka

slapovi krke, kupanje
Foto: Andrina Luić/VLM
1/8
03.04.2011.
u 20:50

Osim uživanja u facinantnoj prirodi, grupa francuskih studenata vrijeme je kratila u brčkanju u ne baš visokih 14 stupnjeva

SKRADIN - Drugi proljetni vikend, s temperaturama koje su dosezale i 23 stupnja, izmamio je u prirodu brojne izletnike, a neki su u naše krajeve potegnuli i iz udaljenih europskih zemalja. Nacionalni park Krka, gdje je sve spremno za veliki turistički val koji se očekuje za uskrsnih blagdana, danas su razgledale prve turističke laste. Osim uživanja u fascinantnoj prirodi, grupa francuskih studenata, koja je u Hrvatsku doputovala iz još uvijek prohladnog Grenoblea, vrijeme je kratila u brčkanju u ne baš toploj Krki ispod Skradinskog buka. Temperatura rijeke, koja je dosezala jedva 14 stupnjeva, mladim Francuzima nije bila prepreka da predahnu nakon višesatnog obilaska NP Krka.

Inače, lani je NP Krka, koji je otvoren cijele godine, posjetilo gotovo 700.000 turista, među kojima je najviše bilo Slovenaca, Mađara, Poljaka, Slovaka, Talijana. Domaći izletnici u predsezoni su brojniji vikendom, a stranci, kako nam rekoše na jednoj od naplatnih postaja, zalutaju i preko tjedna.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Bjeda
Bjeda
14:40 04.04.2011.

Koji labudovi...

CE
cedevita
21:35 03.04.2011.

zar nije zabranjeno kupati se u nacionalnim parkovima?

1J
1japan
01:18 04.04.2011.

vidiš da nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije