Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontroverze

Francuski pisac Millet: Breivik je ono što Norveška zaslužuje

breivik
AFP/PIXSELL
30.08.2012.
u 16:00

Millet, koji je pročitao svih 1500 stranica Breivikova manifesta, rekao je da ne opravdava njegove zločine, ali i pohvalio njegovu mržnju prema socijalnoj demokraciji, imigraciji i multikulturalizmu

Kontroverzni komentari francuskog pisca i izdavača Richarda Milleta o norveškom ubojici Andersu Breiviku izazvali su burne reakcije javnosti, piše The Telegraph. Naime, izjavio je da je Anders Breivik ''bez sumnje ono što Norveška zaslužuje''.

Millet, koji je pročitao svih 1500 stranica Breivikova manifesta, rekao je da ne opravdava njegove zločine, ali i pohvalio njegovu mržnju prema socijalnoj demokraciji, imigraciji i multikulturalizmu.

– Breivik je bez sumnje ono što Norveška zaslužuje – napisao je Millet u pamfletu na 18 stranica, dodavši da je Breivik dijete razorene obitelji te ideološkog i rasnog prijeloma prouzročenog useljavanjem u Europu u proteklih 20 godina. Njegove izjave zgrozile su književne krugove, a jedna autorica nazvala ga je ''politički opasnim djelom''.

Breivik je prošli tjedan osuđen na 21 godinu zatvora zbog masakra u Norveškoj u kojem je pobio 77 ljudi.

 

 

Ključne riječi

Komentara 30

OB
-obrisani-
16:17 30.08.2012.

da ima vise breivika, ne bi norvezana bilo..sve bi poubijao.

Avatar madcap
madcap
16:18 30.08.2012.

Ovako funkcioniraju mozgovi desničara. Nakon mora krvi koje proizvedu, još se i prikazuju žrtvama. Poslije dolaze "riječi razumijevanja" za zločin jer eto, imigranti, nesređena porodica u kojoj je član izgubio posao zbog nekog tamo Arapina, crnca i sl. Pritom naravno zaboravljaju da su njihove zemlje imale kolonije koje su sisali stoljećima, ali ljudima u tim zemljama nisu srećom mogli ne dati državljanstva. Sad kad je svršija kurbin pir kolonijalizma, ljudi i dalje imaju prava odnosno došlo je vrijeme naplate.

ME
Medici
16:10 30.08.2012.

Richard Millet j eu pravu. Žao mi nedužnih ljudi. Previše slobode - šteti. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije