Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez pokrivanja

Francuska zabranila nošenje burke na javnim mjestima

burka
AFP
13.07.2010.
u 18:40

Za prijedlog zakona glasalo je 336 zastupnika, jedan je bio protiv, a socijalisti su odbili glasovati.

Donji dom francuskog parlamenta prihvatio je kontroverzni zakon o zabrani nošenja burke. Za prijedlog zakona glasalo je 336 zastupnika, jedan je bio protiv, a  većina socijalista je  odbila glasovati.

Dokument predviđa novčanu kaznu od 150 eura za ženu koja je nosi, a do godinu dana zatvorske kazne i 30.000 eura za onog tko ženu prisiljava da je nosi, što se udvostručuje kad je u pitanju maloljetnica.

Istraživanje francuskog ministarstva unutarnjih poslova pokazalo je da u toj zemlji, u kojoj živi više od pet milijuna muslimana, manje od 2000 žena nosi burku,  i to većina svojom voljom. Neke europske zemlje, poput Belgije i Španjolske,  već su donijele slične zakone. U Francuskoj mnogi podržavaju ovaj zakon, ali ima i onih koji mu se  protive. Parlamentarna skupština Vijeća Europe ocijenila je da bi potpuna zabrana burke na javnim mjestima osporila osnovno pravo ženama koje žele pokriti lice.

Ključne riječi

Komentara 713

OB
-obrisani-
02:17 16.07.2010.

kad ti možeš da budeš bula, mogu i ja biti ujak

OB
-obrisani-
02:18 16.07.2010.

Mieko, u tvom slučaju, izbaci ono zah

OB
-obrisani-
02:17 16.07.2010.

mmm, i dinju volim ja već nekoliko dana bez alkohola navečer, samo voće izno radi na wcu, kontrolira da li su se svi dobro pomolili ćiri korz rupicu u zadnje vrijeme ima i vedeonadzor pa mu je sve pod kontrolom uprava ne zna za tu egzibiciju, a mi ga nećemo odati, ipak je naš da ode u ćuzu koga bismo zahjebavali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije