Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naljutili i papu

Francuska bi zbog gay brakova zabranila riječi 'majka' i 'otac'

'Atmosphere outside the Manhattan City Clerk\'s office during the first day of gay marriage in New York, NY on Sunday, July 24, 2011. Gay marriages became legal in New York today.
Photo by Guerin-Mous
'Guerin-MoussePress Association/Pixsell'
25.09.2012.
u 21:32

Ako se usvoji, nova zakonska odredba nalagala bi korištenje neutralnog izraza ''roditelji'' u ceremonijama vjenčana za istospolne, ali i heteroseksualne partnere.

Francuzi razmatraju uvođenje zabrane za korištenje riječi ''majka'' i ''otac'' u službenim dokumentima. Dio je to kontoverznog plana koji se odnosi na legalizaciju homoseksualnih brakova, a Telegraph navodi da je isti razljutio katoličke crkvene redove u toj zemlji.

Ako se usvoji, nova zakonska odredba nalagala bi korištenje neutralnog izraza ''roditelji'' u ceremonijama vjenčana za istospolne, ali i heteroseksualne partnere. Zakon bi time dao jednaka prava svim parovima, a novost je da bi im pružio i jednake šanse za usvajanje djece.

- Tko može tvrditi da bi heteroseksualni parovi mogli bolje odgojiti dijete od homoseksualnih? Čime mogu garantirati da će bolje pridonijeti razvoju djeteta? - upitala je s razlogom ministrica pravosuđa Christiane Taubira čiji će ured odobriti nacrt zakona netom prije negoli on završi na stolu predsjednika Francoisa Hollandea krajem sljedećeg mjeseca. A upravo je Hollande u predizbornoj kampanji kao jednu od misija svog mandata istaknuo legalizaciju homoseksualnih brakova.

Hoće li mu u tome odmoći francuski crkveni vrh kojeg je i sam papa Benedict XVI pozvao u Italiju kako bi ga uputio u borbu protiv onoga što bi, prema riječima poglavara francuske katoličke crkve kardinala Philippea Barbarina ''otvorilo put ka legalizaciji incesta i poligamije''.

>>Mladi homoseksualac u Beogradu pretučen mesarskim čekićem

Komentara 88

LI
Livi
21:37 25.09.2012.

I ovo je luda drzava otkako je dosao ovaj "Hollandez" za predsjednika. Zabranjuju nosenje burke, toliko su "tolerantni", a sad ce jos nadgledati i kontrolirati kojim ce se vokabularom ljudi sluziti.

DU
Deleted user
21:52 25.09.2012.

prestrasno!!!!!!!!!!!!

IP
info_punkt
22:07 25.09.2012.

radni i trpni... roditelj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije